Snijd de flespompoen in de lengte door de helft en verwijder de pompoenpitten. Snijd de ene helft in dunne halve maantjes van circa 1 cm en snijd de andere helft in blokjes. Kook de pompoenblokjes in 15 min gaar. Pureer de pompoenblokjes en de crème fraîche met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de rode ui fijn en haal de worstjes uit elkaar tot er gehakt ontstaat.
3
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Besmeer het bladerdeeg met de zelfgemaakte pompoenpuree, houd 2 cm van de randen vrij. Verdeel de ui, pompoenmaantjes en het chipolatagehakt over de plaattaart. Bestrooi met de geraspte Pecorino en leg er een paar tijm takjes op.
4
Bak de plaattaart 20 à 25 min in het midden van de oven tot deze mooi goudbruin en krokant is. Haal de takjes tijm van de taart en serveer warm.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.