Pompoenstamppot Met Spekjes En Appel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pompoenstamppot met spekjes en appel

Pompoen en appel is een heerlijke combinatie. Wij demonstreren dit graag in deze heerlijke pompoenstamppot met spekjes en appel. Probeer het vooral zelf!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pompoenstamppot met spekjes en appel

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de blaadjes van de salie fijn. Meng de pompoen en appel in een kom met de olie, salie, peper en zout. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 20 minuten in de oven.
2
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet vervolgens af.
3
Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Verhit een koekenpan en bak hierin de spekblokjes 2 minuten aan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten mee tot de uien zacht zijn.
4
Stamp de aardappelen samen met de melk fijn. Meng het pompoen-appelmengsel en het uienmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout en garneer met geraspte oude kaas.
5
Garneer de stamppot eventueel met wat kleine gehaktballetjes die je vooraf in de pan of in de oven verwarmt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via