In samenwerking met:
Stamppot Met Crispy Chili Olie En Koreaanse Gehaktballen3
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Stamppot met crispy chili olie en Koreaanse gehaktballen

Stamppot, maar dan met een pittige Aziatische twist. Deze variant krijgt extra smaak door de crispy chili olie, knoflook, ketjap en overgebleven groenten zoals paksoi en edamame. Maar dit kan natuurlijk ook met andere Aziatische groenten die je nog in de koelkast hebt liggen. Met de gehaktballen van gisteren maken we heerlijke sticky Koreaanse gehaktballen! Een originele manier om restjes te verwerken in een heerlijke maaltijd. 

Benieuwd naar nog meer tips & tricks om te koken met restjes? Samen met Too Good To Go laten we zien hoe!     

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Stamppot met crispy chili olie en Koreaanse gehaktballen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Schil de aardappelen en kook in 20 min. gaar. Giet af en stamp de aardappelen, ongezouten roomboter, melk en wat peper en zout met behulp van een pureestamper tot een smeuïge puree. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de overgebleven paksoi in reepjes en 3/4 van de overgebleven bosui in ringetjes. Voeg samen met 15 ml ketjap en de crispy chili olie toe aan de aardappelpuree en meng rustig door.
2
Verwarm de overgebleven gehaktballen in een pan. Meng de overige ketjap, sambal en honing door elkaar. Meng de maïzena met een scheutje water, voeg toe aan de saus en roer door. Schenk de saus over de gehaktballen in de pan en laat 5 min. indikken op laag vuur.
3
Serveer de stamppot met de sticky gehaktballen. Snijd de overige bosui in ringen en verdeel over de stamppot, gevolgd door de sesamzaadjes.
Taco Soep Met Vegetarische Rookworst1

Koken met restjes 

Samen met Too Good To Go slaat Eatertainment de handen ineen! Wanneer je een Too Good To Go Verrassingspakket redt, weet je nooit wat er precies in zit, maar met de juiste inspiratie tover je er zeker iets lekkers mee op tafel. We helpen je graag op weg om zo te leren koken met restjes! 

De lekkerste Koreaanse recepten op een rijtje 

Met de opmars van de Koreaanse keuken vind je steeds meer heerlijke Koreaanse recepten op Eatertainment. Van een klassieke kimchi en malse bibimbap tot een romig pasta recept met een Koreaanse twist, de keuze is reuze. Zo gaan we in dit stamppot recept voor een Koreaanse touch met sticky Koreaanse gehaktballen én maken we de stamppot met crispy chili olie en ketjap. Het resultaat? Een smeuïge stamppot met een spicy twist. Een ander heerlijk gerecht met een twist is deze eenpans gochujang gnocchi. We combineren de Italiaanse keuken met de Koreaanse, met als resultaat zachte gnocchi met een smaakvolle gochujang saus. Liever een klassieker? Wij zijn dol op deze Korean fried chicken burger. De krokante kip in combinatie met een zacht spiegeleitje, frisse koolmix salade en hamburgerbroodje is er eentje voor in de boeken. Benieuwd naar al onze Koreaanse recepten? Je checkt ze allemaal op Eatertainment!  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via