Provencaalse Bouillabaisse Met Kabeljauw
Niveau
Beginner
Tijd
40 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Provençaalse bouillabaisse met kabeljauw

Bouillabaisse is een klassieke vissoep uit de Provence. En wat is een vissoep zonder… juist, vis! Een goedgevulde soep met kabeljauw en garnalen.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept provençaalse bouillabaisse met kabeljauw

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de bouillon in een pannetje tot net onder het kookpunt en laat op laag vuur staan. Doe de witte wijn in een kommetje, voeg de saffraan toe en laat 10 minuten trekken.
2
Verhit ondertussen de olijfolie in een diepe pan en fruit de ui zachtjes 2 minuten. Voeg de paprika, venkel en knoflook toe en laat 5 minuten zachtjes meestoven.
3
Bak de tomatenpuree, cayennepeper en paprikapoeder 1 minuut mee en blus af met de witte wijn met saffraan. Laat tot de helft inkoken. Voeg de tomatenblokjes, citroenrasp en de visbouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
4
Voeg na 10 minuten de kabeljauw toe en laat zachtjes gaar worden in de bouillabaisse. Verwarm de garnalen de laatste 3 minuten mee.
5
Breng de bouillabaisse op smaak met peper en zout en garneer met de gehakte peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Schaaldieren
  • Weekdieren
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via