Provencaalse Bouillabaisse Met Kabeljauw
Niveau
Beginner
Tijd
40 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Provençaalse bouillabaisse met kabeljauw

Bouillabaisse is een klassieke vissoep uit de Provence. En wat is een vissoep zonder… juist, vis! Een goedgevulde soep met kabeljauw en garnalen. Perfect wanneer je op zoek bent naar een koolhydraatarm recept!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept provençaalse bouillabaisse met kabeljauw

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de bouillon in een pannetje tot net onder het kookpunt en laat op laag vuur staan. Doe de witte wijn in een kommetje, voeg de saffraan toe en laat 10 minuten trekken.
2
Verhit ondertussen de olijfolie in een diepe pan en fruit de ui zachtjes 2 minuten. Voeg de paprika, venkel en knoflook toe en laat 5 minuten zachtjes meestoven.
3
Bak de tomatenpuree, cayennepeper en paprikapoeder 1 minuut mee en blus af met de witte wijn met saffraan. Laat tot de helft inkoken. Voeg de tomatenblokjes, citroenrasp en de visbouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
4
Voeg na 10 minuten de kabeljauw toe en laat zachtjes gaar worden in de bouillabaisse. Verwarm de garnalen de laatste 3 minuten mee.
5
Breng de bouillabaisse op smaak met peper en zout en garneer met de gehakte peterselie.

Deze Franse soep is rijk gevuld met stukken vis. In principe kun je elke vissoort nemen die je lekker vindt. De venkel en tomaat zorgen voor een rijke smaak en de saffraan voor extra aroma en warmte.

Tip: voeg een beetje citroensap toe aan de bouillabaisse voor een extra frisse toets!

Met vis kun je allerlei kanten op, wij zijn er gek op! Jij ook? Bekijk dan ook eens ons recept voor de Braziliaanse visstoof!

Wat is bouillabaisse precies?

Weet je niet wat een bouillabaisse is? Dat begrijpen we! Boullaibaisse is heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in Marseille. Het wordt vaak verward met een vissoep, maar dat is niet helemaal wat bouillabaisse is. De vis wordt geserveerd in de vocht van verschillende soorten gekookte vis. Eigenlijk heb je dus visvocht dat je bij de vis, zoals kabeljauw, serveert! Hierdoor heeft het veel weg van vissoep, maar je haalt de overige vis uit de visvocht.

Welke wijn past het best bij bouillabaisse?

Net als bij vele vissoorten past witte wijn het beste bij een bouillabaisse. Denk aan een frisse, pittige wijn voor meer contrast met de bouillabaisse, of denk aan een kruidige volle witte wijn. Met deze wijnen komt de smaak van de bouillabaisse helemaal tot zijn recht!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Sulfiet
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via