Bouillabaisse is een klassieke vissoep uit de Provence. En wat is een vissoep zonder… juist, vis! Een goedgevulde soep met kabeljauw en garnalen. Perfect wanneer je op zoek bent naar een koolhydraatarm recept!
Deze Franse soep is rijk gevuld met stukken vis. In principe kun je elke vissoort nemen die je lekker vindt. De venkel en tomaat zorgen voor een rijke smaak en de saffraan voor extra aroma en warmte.
Tip: voeg een beetje citroensap toe aan de bouillabaisse voor een extra frisse toets!
Met vis kun je allerlei kanten op, wij zijn er gek op! Jij ook? Bekijk dan ook eens ons recept voor de Braziliaanse visstoof!
Weet je niet wat een bouillabaisse is? Dat begrijpen we! Boullaibaisse is heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in Marseille. Het wordt vaak verward met een vissoep, maar dat is niet helemaal wat bouillabaisse is. De vis wordt geserveerd in de vocht van verschillende soorten gekookte vis. Eigenlijk heb je dus visvocht dat je bij de vis, zoals kabeljauw, serveert! Hierdoor heeft het veel weg van vissoep, maar je haalt de overige vis uit de visvocht.
Net als bij vele vissoorten past witte wijn het beste bij een bouillabaisse. Denk aan een frisse, pittige wijn voor meer contrast met de bouillabaisse, of denk aan een kruidige volle witte wijn. Met deze wijnen komt de smaak van de bouillabaisse helemaal tot zijn recht!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment