Print opties

Sluiten

Provençaalse bouillabaisse met kabeljauw

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de bouillon in een pannetje tot net onder het kookpunt en laat op laag vuur staan. Doe de witte wijn in een kommetje, voeg de saffraan toe en laat 10 minuten trekken.
2
Verhit ondertussen de olijfolie in een diepe pan en fruit de ui zachtjes 2 minuten. Voeg de paprika, venkel en knoflook toe en laat 5 minuten zachtjes meestoven.
3
Bak de tomatenpuree, cayennepeper en paprikapoeder 1 minuut mee en blus af met de witte wijn met saffraan. Laat tot de helft inkoken. Voeg de tomatenblokjes, citroenrasp en de visbouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
4
Voeg na 10 minuten de kabeljauw toe en laat zachtjes gaar worden in de bouillabaisse. Verwarm de garnalen de laatste 3 minuten mee.
5
Breng de bouillabaisse op smaak met peper en zout en garneer met de gehakte peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.