In samenwerking met:
Ratatouille groentespies
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Ratatouille groentespies

Een portie groenten bij een barbecue hoeft niet altijd salade te zijn. Deze heerlijke spiezen zijn een perfect alternatief! Door de olie op smaak te brengen is er geen toevoeging van saus nodig. Natuurlijk kan hier voor allerlei groenten gekozen worden.

Gezellig barbecueën past helemaal bij zomerse avonden. Een elektrische barbecue zet je eenvoudig op tafel in de tuin of op het balkon. Bekijk alle elektrische barbecues bij Blokker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept ratatouille groentespies

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd alle groenten in 8 dikke plakken. Rijg de groenten aan de spiezen in de volgorde: courgette, tomaat, rode ui, paprika, aubergine, herhaal 2x.
2
Pel en snipper de knoflook fijn. Meng de olie met de Provençaalse kruiden en knoflook. Maak op smaak met peper en zout.
3
Zet de barbecue aan en wacht tot deze warm is. Besmeer ondertussen de spiezen met het oliemengsel. Leg de spiezen op de voorverwarmde barbecue en gril ongeveer 15 min. totdat alle groenten gaar zijn.

Tip: Een leuke variatie op deze ratatouille spies is champignons, babymais en cherrytomaat. Probeer daarnaast eens onze andere groentespiesjes van de bbq. Erg goed te bereiden met de barbecues van Blokker!

Meer recepten op de elektrische barbecue

Benieuwd welke recepten jij op de elektrische barbecue kunt maken? Maak bijvoorbeeld de kippenbout tandoori, baked banana of Thaise kabeljauw.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.