Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten stoofvlees
Ingrediënten risotto
Bereidingstijd
55 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 55min
1
Verwarm de oven voor op 140 graden.
2
Snijd de sucade in grove blokken en breng op smaak met zout. Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Schil de winterpeen en snij in kleine blokjes.
3
Zet een stoofpan met een beetje olie op hoog vuur. Als de olie enigszins begint te walmen voeg je het vlees toe. Bak het vlees niet in 1 keer maar in meerdere porties zodat het al het vlees mooi bruin wordt. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
4
Bak vervolgens de uien, knoflook en de champignons in het braadvet van het vlees en voeg wat zout toe. Bak totdat ze licht bruin gekleurd zijn. Voeg het vlees en de vrijgekomen vleessappen toe aan de groente en roer om. Voeg het bier en de rest van de ingrediënten toe.
5
Zet de pan in de voorwarmde oven gedurende 3 uur. Roer tijdens het stoven af en toe om. Voeg eventueel extra vocht toe als het geheel te droog wordt. Als het vlees klaar is breng je het op smaak met peper en zout.
6
Verwarm de oven voor op 220 graden.
7
Blancheer de haricots verts ongeveer 3 min in kokend water met wat zout. Koel haricots verts af in koud water met ijsblokjes, zo behoud het de mooie groene kleur.
8
Snipper de sjalotten fijn en snijd of pers de knoflook. Snijd de boter in gelijke blokjes en zet apart. Los 3 bouillonblokjes op in 2,4 liter kokend water en houdt warm.
9
Schil de pastinaak en snijd in de lengte in gelijke delen. Meng de pastinaak met olijfolie en wat zout. Leg de gesneden pastinaak op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pastinaak 12 min.
10
Zet ondertussen een pan met een dikke bodem op hoog vuur. Voeg 100 gr in blokjes boter toe en laat smelten. Zodra de boter bruist voeg je de knoflook en sjalotten toe. Bak deze tot ze glazig zijn. Voeg de rijst toe en bak al roerende 1 min mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bokbier toe en laat de risotto het bier opnemen en roer af en toe door. Herhaal dit meerdere malen met het overige bokbier en de bouillon. De risotto is goed als de korrel beetgaar oftewel al dente is.
11
Als de risotto beetgaar is voeg je de overige boter toe en naar eigen smaak geraspte Parmezaanse kaas.
12
Schep de risotto in diepe borden. Maak een kuiltje in het midden en vul deze met het stoofvlees. Leg de boontjes op de risotto en leg 2 stukken pastinaak gekruist op het stoofvlees en maak af met gehakte peterselie.

Meer inspiratie

Snelle Wokmaaltijd Met Garnalen
Hoofdgerechten
Snelle wokmaaltijd met garnalen
15 min
Risotto Met Spekjes Courgette En Munt
Hoofdgerechten
Risotto met spekjes, courgette en munt
30 min
Familie Van Lieshout Omas Duitse Tomatensoep
MAGGI
Familie Van Lieshout – Oma’s Duitse tomatensoep
40 min
Notenrijst Met Gerookte Makreel
Hoofdgerechten
Notenrijst met gerookte makreel
25 min
Paella Met Knapperige Chorizo
Hoofdgerechten
Paella met knapperige chorizo
20 min
Zeevruchtenrisotto
Hoofdgerechten
Zeevruchtenrisotto
20 min
Poké bowl met gerookte kip
Hoofdgerechten
Poké bowl met gerookte kip
15 min
Citroenrisotto Met Tonijnsteak
Hoofdgerechten
Citroenrisotto met tonijnsteak
40 min
Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten
Hoofdgerechten
Sticky kip met rijst en wokgroenten
30 min
Rijstomelet Met Garnalen
Hoofdgerechten
Rijstomelet met garnalen
25 min
Kokos Bloemkoolrijst Met Garnalen
Hoofdgerechten
Kokos-bloemkoolrijst met garnalen
30 min
Rijstnachos Met Zalm Sashimi
Borrelhapjes & snacks
Rijstnacho’s met zalm sashimi
20 min
Kruidige Nasi Van Bloemkoolrijst
Hoofdgerechten
Kruidige nasi van bloemkoolrijst
20 min
Gegrilde Vis In Teriyakisaus Met Rijst Shiitake En Bimi
Hoofdgerechten
Gegrilde vis in teriyakisaus met rijst, shiitake en bimi
25 min
Poke Bowl Met Tempeh Zalm Of Biefstukpuntjes
HAK
Blokker
Lassie
Poké bowl met tempeh, zalm of biefstukpuntjes
15 min
Kruidige Rijst Met Gerookte Makreel
Hoofdgerechten
Kruidige rijst met gerookte makreel
20 min
Kikkererwtencurry Met Kruidige Rijst
Hoofdgerechten
Kikkererwtencurry met kruidige rijst
45 min
Romige Kip Uit De Oven
Hoofdgerechten
Romige kip uit de oven
30 min
Rijkgevulde Tomaten Vissoep
Hoofdgerechten
Rijkgevulde tomaten-vissoep
20 min
Rijst Met Kip En Groenten In Een Zelfgemaakte Saus
Hoofdgerechten
Rijst met kip en groenten in een zelfgemaakte saus
30 min
Traybake Met Makreel En Groene Groenten
Hoofdgerechten
Traybake met makreel en groene groenten
5 min
Mangokip Met Kokosrijst
Hoofdgerechten
Mangokip met kokosrijst
10 min
Gestoomde Roodbaarsfilets Met Frisse Komkommersalade
Hoofdgerechten
Gestoomde roodbaarsfilets met frisse komkommersalade
20 min
Zalm Met Limoen Kokossaus
Hoofdgerechten
Zalm met limoen-kokossaus
25 min
Risotto Met Pompoen En Pangasiusfilet
Hoofdgerechten
Risotto met pompoen en pangasiusfilet
30 min

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Joop Hoefsloot
Sebastiaan van Eatertainment
Jack
Jennifer van Eatertainment
Corry
Jennifer van Eatertainment
Annet
Sebastiaan van Eatertainment
Paula
Sebastiaan van Eatertainment
Jeroen
Sebastiaan van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Rijst
Voorkeuren
Bevat kip
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via