Print opties

Sluiten

Risotto met stoofvlees

Bereidingstijd
55 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 55min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten stoofvlees
Ingrediënten risotto
1
Verwarm de oven voor op 140 graden.
2
Snijd de sucade in grove blokken en breng op smaak met zout. Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Schil de winterpeen en snij in kleine blokjes.
3
Zet een stoofpan met een beetje olie op hoog vuur. Als de olie enigszins begint te walmen voeg je het vlees toe. Bak het vlees niet in 1 keer maar in meerdere porties zodat het al het vlees mooi bruin wordt. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
4
Bak vervolgens de uien, knoflook en de champignons in het braadvet van het vlees en voeg wat zout toe. Bak totdat ze licht bruin gekleurd zijn. Voeg het vlees en de vrijgekomen vleessappen toe aan de groente en roer om. Voeg het bier en de rest van de ingrediënten toe.
5
Zet de pan in de voorwarmde oven gedurende 3 uur. Roer tijdens het stoven af en toe om. Voeg eventueel extra vocht toe als het geheel te droog wordt. Als het vlees klaar is breng je het op smaak met peper en zout.
6
Verwarm de oven voor op 220 graden.
7
Blancheer de haricots verts ongeveer 3 min in kokend water met wat zout. Koel haricots verts af in koud water met ijsblokjes, zo behoud het de mooie groene kleur.
8
Snipper de sjalotten fijn en snijd of pers de knoflook. Snijd de boter in gelijke blokjes en zet apart. Los 3 bouillonblokjes op in 2,4 liter kokend water en houdt warm.
9
Schil de pastinaak en snijd in de lengte in gelijke delen. Meng de pastinaak met olijfolie en wat zout. Leg de gesneden pastinaak op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pastinaak 12 min.
10
Zet ondertussen een pan met een dikke bodem op hoog vuur. Voeg 100 gr in blokjes boter toe en laat smelten. Zodra de boter bruist voeg je de knoflook en sjalotten toe. Bak deze tot ze glazig zijn. Voeg de rijst toe en bak al roerende 1 min mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bokbier toe en laat de risotto het bier opnemen en roer af en toe door. Herhaal dit meerdere malen met het overige bokbier en de bouillon. De risotto is goed als de korrel beetgaar oftewel al dente is.
11
Als de risotto beetgaar is voeg je de overige boter toe en naar eigen smaak geraspte Parmezaanse kaas.
12
Schep de risotto in diepe borden. Maak een kuiltje in het midden en vul deze met het stoofvlees. Leg de boontjes op de risotto en leg 2 stukken pastinaak gekruist op het stoofvlees en maak af met gehakte peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.