Romige Ravioli Met Spinazie En Erwtjes
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Romige ravioli met spinazie en erwtjes

Een romige, goed gevulde pasta, je kunt ons niet gelukkiger maken! Wij zijn dan ook fan van deze variant met verse ravioli, een zachte, romige saus, spinazie en erwtjes. De citroenrasp zorgt voor een frisse touch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept romige ravioli met spinazie en erwtjes

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de kleine steelpan op laag vuur. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een scheutje olie. Voeg hierna de erwten toe en bak deze een paar minuten mee. Giet het water erbij en breng aan de kook.
2
Wanneer het water kookt voeg je de Boursin, citroenrasp en een beetje peper en zout toe. Giet of schep alles in een maatbeker en pureer dit helemaal glad tot een redelijk dikke saus. Giet de saus terug in de pan en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
3
Rooster de amandelen in een droge koekenpan totdat ze goudbruin gekleurd zijn en zet apart. Gebruik dezelfde pan voor het laten slinken van de spinazie. Schep regelmatig om.
4
Zet een pan kokend water op voor de ravioli en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet deze vervolgens af en schep hier de olijfolie doorheen.
5
Verdeel de ravioli over twee borden en verdeel hier de spinazie en saus overheen. Top af met de amandelen, wat extra Boursin en peper.

Online workshop

Foodie Eefje van EEFSFOOD leert je in een online workshop deze heerlijke open lasagne maken. Bekijk de workshop via de video.

Wat eet je bij ravioli?

Bij ravioli kun je verschillende soorten bijgerechten en sauzen serveren, afhankelijk van je smaakvoorkeuren en de soort vulling van de ravioli. Kies je bijvoorbeeld voor ravioli met een paddenstoelenvulling, dan zijn spinazie, doperwten en een kruidige roomkaas er erg lekker bij. Het belangrijkste is om ingrediënten te kiezen die de smaak van de ravioli aanvullen en de algehele maaltijd lekkerder maken.

Hoeveel ravioli per persoon?

De hoeveelheid ravioli per persoon kan variëren afhankelijk van de grootte van de ravioli, de vulling, de samenstelling van de rest van de maaltijd en de eetlust van de personen die eten. Over het algemeen wordt er vaak uitgegaan van ongeveer 100 tot 150 gram ravioli per volwassene. Dit komt meestal neer op 8 tot 10 grote ravioli of 15 tot 20 kleinere ravioli, afhankelijk van het formaat en de vulling.

Wat is ravioli precies?

Ravioli is een heerlijke, goed gevulde pasta. Het wordt in verschillende vormen gemaakt, en de vulling kun je zelf kiezen. Hierin kun je blijven variëren. Aanraders hiervoor zijn verschillende groente zoals spinazie of pompoen. Maak het bijvoorbeeld ook eens met ham of gehakt. Je kunt ravioli helemaal naar je eigen zin maken.

Hoe lang moet je verse ravioli koken?

Zodra het water kookt kun je de ravioli toevoegen. Je kookt de ravioli ongeveer 4 tot 6 minuten. Zodra de pasta begint te drijven, is dit ook een teken dat de ravioli klaar is.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?