Romige rooibos tomatensoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min

Romige rooibos tomatensoep

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Pel de knoflook en ui en snijd beide fijn. Snijd de paprika’s in blokjes en de wortels in schijfjes. Kook het water in een kookpan. Draai het vuur uit en laat de theezakjes 5 min. trekken in het water.
2
Verhit ondertussen in een kookpan de olie. Fruit de knoflook en ui, roer vervolgens de kurkuma, paprika en wortel erdoorheen. Bak de groenten in 4 min. lichtbruin. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe samen met de rooibos thee. Laat dit 15 min. pruttelen op laag vuur.
3
Blend de soep met een staafmixer fijn en zeef de soep om eventueel vruchtvlees te verwijderen. Breng de soep op smaak met peper, zout en de helft van de crème fraîche. Serveer de soep met een wolkje van de resterende crème fraîche.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Voor- & tussengerechten
Diëten
Balans
Soort
Soep
Romige gerechten
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via