Print opties

Sluiten

Romige rooibos tomatensoep

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Pel de knoflook en ui en snijd beide fijn. Snijd de paprika’s in blokjes en de wortels in schijfjes. Kook het water in een kookpan. Draai het vuur uit en laat de theezakjes 5 min. trekken in het water.
2
Verhit ondertussen in een kookpan de olie. Fruit de knoflook en ui, roer vervolgens de kurkuma, paprika en wortel erdoorheen. Bak de groenten in 4 min. lichtbruin. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe samen met de rooibos thee. Laat dit 15 min. pruttelen op laag vuur.
3
Blend de soep met een staafmixer fijn en zeef de soep om eventueel vruchtvlees te verwijderen. Breng de soep op smaak met peper, zout en de helft van de crème fraîche. Serveer de soep met een wolkje van de resterende crème fraîche.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.