Salade met geroosterde portobello en Hüttenkäse
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Salade met geroosterde portobello en Hüttenkäse

Deze lauwwarme salade is perfect als lichte lunch. De portobello’s en tomaten worden in de oven geroosterd met zelfgemaakte kruidenboter voor een extra lekkere smaak. Knapperige romaine sla, hennepzaad en de eiwitrijke Hüttenkäse maken dit gerecht compleet.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten

Recept salade met geroosterde portobello en hüttenkäse

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook en hak samen met de bieslook en peterse-lie fijn. Maak kruidenboter door de roomboter, knoflook, bieslook, peterselie en een snufje peper goed door elkaar te mengen.
2
Leg de portobello’s samen met de trostomaten in een ovenschaal en verdeel de kruidenboter eroverheen. Rooster 20 min. in de oven.
3
Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng met de Hüttenkäse. Haal de bladeren van de sla, was met water en laat uitlekken.
4
Verdeel de sla over de borden en leg de portobello’s en trostomaten op de sla. Verdeel de Hüttenkäse over de salade. Top af met pompoenpitten en hennepzaad. Besprenkel met de olijfolie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?