Hoewel Argentijnse bavette van zichzelf mager rundvlees is, wordt het met de juiste bereiding en manier van snijden (tegen de draadjes in) lekker smaakvol én mals. Helemaal met de marinade van salsa verde! Door het zuur in de marinade, breekt de spiermassa in het vlees af, waardoor het éxtra mals wordt. Bereid de bavette op de barbecue en het resultaat is goddelijk.
Het beste rundvlees komt volgens velen uit het zonnige Zuid-Amerika, waar het bekend staat om kwaliteit en smaak. Er zijn twee landen in Zuid-Amerika die vaak worden geassocieerd met goed rundvlees, namelijk Argentinië en Uruguay. Waar het rundvlees uit Uruguay vooral bekend staat om de lange tradities in de veehouderij en de goede kwaliteit, staat het rundvlees in Argentinië bekend om zijn intense smaak en malsheid. Dit komt voornamelijk vanwege het dieet van de koeien, dat bestaat uit gras! Gelukkig is het rundvlees hier goed, want Argentinië is het land met de hoogste consumptie rundvlees ter wereld, zo’n 54 kg per persoon per jaar! Dat terwijl wij Nederlanders gemiddeld 38 kg per persoon per jaar vlees eten.
Argentinië heeft een rijke culinaire traditie en staat bekend om een aantal heerlijke gerechten. Zo is Asado een traditioneel Argentijnse barbecue waarbij verschillende soorten vlees, zoals rund-, lam- en varkensvlees, worden gegrild op een houtskoolvuur. Het vlees wordt langzaam gegaard en geserveerd met chimichurri, salades en geroosterde groenten. Ook lekker van de barbecue: Argentijnse garnalen. Combineer dit samen met de Argentijnse bavette voor een heerlijke, Zuid-Amerikaanse barbecue.
Een ander bekend recept uit Argentinië is de empanada. Empanadas zijn gevulde deegpasteitjes die zowel als snack of als hoofdgerecht gegeten kunnen worden. Ze kunnen verschillende vullingen hebben, denk aan vlees, kip of zelfs kastanjechampignons om ze vegetarisch te maken. Empanadas worden vaak gebakken en worden geserveerd met een lekkere chimichurri of salsa.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment