Argentijnse Bavette Met Salsa Verde
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Argentijnse bavette met salsa verde

Hoewel Argentijnse bavette van zichzelf mager rundvlees is, wordt het met de juiste bereiding en manier van snijden (tegen de draadjes in) lekker smaakvol én mals. Helemaal met de marinade van salsa verde! Door het zuur in de marinade, breekt de spiermassa in het vlees af, waardoor het éxtra mals wordt. Bereid de bavette op de barbecue en het resultaat is goddelijk.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept argentijnse bavette met salsa verde

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
1u 5min
1
Pluk de takjes peterselie en basilicum, houd 1/3 van de basilicum apart. Pel de knoflook en snijd door de helft. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit.
2
Mix de peterselie, 2/3 van de basilicum, de helft van de knoflook, citroenrasp en sap, kappertjes en 2/3 van de olijfolie tot een grove salsa met behulp van een foodprocessor of blender. Verdeel de helft van de kruidensalsa over de bavette en laat 30 min. marineren.
3
Steek ondertussen de barbecue aan en verwarm de oven voor op 200°C. Was de krieltjes en halveer. Zet in een pan net onder water en kook 8 min. voor.
4
Halveer de tomaten. Snijd de rest van de knoflook in dunne plakjes. Verdeel de tomaten, krieltjes en mini paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de rest van de olijfolie en plakjes knoflook over de bakplaat. Bak het geheel 30 min. in de oven.
5
Gril ondertussen de bavette 2 tot 3 min. per kant op de barbecue. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Snijd het vlees vervolgens in dunne plakjes.
6
Verdeel de rest van de basilicum over de ovengroenten wanneer deze uit de oven komen. Serveer samen met het vlees en de rest van de kruidensalsa.

Waarom kiezen voor vlees uit Argentinië?

Het beste rundvlees komt volgens velen uit het zonnige Zuid-Amerika, waar het bekend staat om kwaliteit en smaak. Er zijn twee landen in Zuid-Amerika die vaak worden geassocieerd met goed rundvlees, namelijk Argentinië en Uruguay. Waar het rundvlees uit Uruguay vooral bekend staat om de lange tradities in de veehouderij en de goede kwaliteit, staat het rundvlees in Argentinië bekend om zijn intense smaak en malsheid. Dit komt voornamelijk vanwege het dieet van de koeien, dat bestaat uit gras! Gelukkig is het rundvlees hier goed, want Argentinië is het land met de hoogste consumptie rundvlees ter wereld, zo’n 54 kg per persoon per jaar! Dat terwijl wij Nederlanders gemiddeld 38 kg per persoon per jaar vlees eten.

Meer heerlijke recepten uit Argentinië

Argentinië heeft een rijke culinaire traditie en staat bekend om een aantal heerlijke gerechten. Zo is Asado een traditioneel Argentijnse barbecue waarbij verschillende soorten vlees, zoals rund-, lam- en varkensvlees, worden gegrild op een houtskoolvuur. Het vlees wordt langzaam gegaard en geserveerd met chimichurri, salades en geroosterde groenten. Ook lekker van de barbecue: Argentijnse garnalen. Combineer dit samen met de Argentijnse bavette voor een heerlijke, Zuid-Amerikaanse barbecue.

Een ander bekend recept uit Argentinië is de empanada. Empanadas zijn gevulde deegpasteitjes die zowel als snack of als hoofdgerecht gegeten kunnen worden. Ze kunnen verschillende vullingen hebben, denk aan vlees, kip of zelfs kastanjechampignons om ze vegetarisch te maken. Empanadas worden vaak gebakken en worden geserveerd met een lekkere chimichurri of salsa.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via