Print opties

Sluiten

Salade van gegrilde groenten van de BBQ

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Snijd de aubergine en courgette in plakjes van 1 cm. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Spoel de kikkererwten onder stromend water en laat goed uitlekken. Dep droog met keukenpapier en zet apart. Steek de barbecue aan.
2
Pel de knoflook en hak fijn. Pluk de takjes oregano en peterselie en hak grof. Snijd de helft van de citroen in partjes, pers het sap uit de andere helft van de citroen. Meng het citroensap met de knoflook, chilivlokken, oregano, peterselie en helft van de olijfolie.
3
Verdeel de rest van de olijfolie over de aubergine, courgette en paprika. Gril de aubergine 3 tot 4 min. per kant op de barbecue. Gril de courgette en paprika 2 tot 3 min. per kant op de barbecue. Snijd de stukken paprika vervolgens in vieren.
4
Meng de gegrilde groenten met de kikkererwten en rucola en maak aan met de dressing. Verdeel de salade over de borden en serveer met een partje citroen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.