Salmorejo
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Salmorejo: koude tomatensoep met ei

Salmorejo is een koude soep op basis van brood, tomaten, knoflook en olijfolie. Het gerecht is, net zoals gazpacho, afkomstig uit de Spaanse keuken, maar wel anders van smaak. De salmorejo is wat dikker en heeft een ei als topping.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept salmorejo: koude tomatensoep met ei

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 10min
1
Leg de sneetjes brood in een schaal en besprenkel met de olijfolie. Laat de olijfolie een paar minuten in het brood trekken.
2
Snijd de tomaten in partjes en leg bij de sneetjes brood. Pureer het geheel en maak op smaak met knoflookpoeder, peper en zout. Zet de salmorejo minimaal een uur in de koelkast.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in 9 min. hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Snijd de eieren in stukjes. Verdeel de salmorejo over 2 kommen en garneer met ei en croutons.
Godello_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij koude tomatensoep: Witte wijn

Bij deze gevulde koude tomatensoep adviseer ik een zachte witte wijn. In dit geval heb ik gekozen voor een Spaanse lokale druif uit Monterrei in Gallicie in het noordwesten van Spanje.

De Siete Pecados Godello is een heerlijke zachte wijn met veel geel fruit en een lage zuurgraad. Het ronde karakter van de wijn past uitstekend bij deze rijke salmorejo. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via