Salmorejo is een koude soep op basis van brood, tomaten, knoflook en olijfolie. Het gerecht is, net zoals gazpacho, afkomstig uit de Spaanse keuken, maar wel anders van smaak. De salmorejo is wat dikker en heeft een ei als topping.
Bij deze gevulde koude tomatensoep adviseer ik een zachte witte wijn. In dit geval heb ik gekozen voor een Spaanse lokale druif uit Monterrei in Gallicie in het noordwesten van Spanje.
De Siete Pecados Godello is een heerlijke zachte wijn met veel geel fruit en een lage zuurgraad. Het ronde karakter van de wijn past uitstekend bij deze rijke salmorejo. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!
Salmorejo is een koude soep uit de Andalusische keuken. Het wordt gemaakt van tomaten, knoflook, broodkruimels, olijfolie en azijn. Vaak wordt het geserveerd met ham en hardgekookt ei als garnering.
Salmorejo en gazpacho zijn beide koude soepen uit Spanje en hebben vergelijkbare ingrediënten, maar er zijn enkele verschillen. Salmorejo bevat bijvoorbeeld meer brood dan gazpacho, wat het dikker maakt en het wordt meestal geserveerd met een topping van hardgekookt ei en Serranoham, terwijl gazpacho meestal wordt geserveerd met stukjes groenten en croutons. Gazpacho heeft ook een iets hogere verhouding van groenten tot brood. Probeer naast salmorejo ook deze groene gazpacho!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment