Salted caramel mini cheesecakes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Salted caramel mini cheesecakes

Lekkere mini cheesecakes om gemakkelijk te delen! In dit recept gaan we voor een bodem van speculoos koekjes, een heerlijke cheesecakevulling en toppen we de kleine gebakjes af met karamelsaus, toefjes slagroom en chocoladepretzels. Dat is pas genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept salted caramel mini cheesecakes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 30min
Kookmodus
1
Verkruimel de speculoos koekjes in een keukenmachine. Smelt de ongezouten roomboter in een pan en meng met de speculoos koekjes. Verdeel dit mengsel over de siliconen bakvorm en druk aan met de onderkant van een glas. Zet de bakvorm in de koelkast tot gebruik.
2
Klop de roomkaas luchtig met een garde. Voeg de poedersuiker, het vanille-extract en gelatinepoeder toe en mix het geheel door. Voeg 1/3 van de slagroom toe en klop het cheesecake beslag luchtig. Verdeel het cheesecake mengsel over de bakvorm en plaats voor minimaal 4 uur in de vriezer.
3
Klop ondertussen de overige slagroom samen met de vanillesuiker en klopfix op. Schep het slagroommengsel in een spuitzak met een sterspuitmondje en leg voor minimaal 2 uur in de koelkast.
4
Haal de mini cheesecakes uit de vorm. Verwarm de karamelsaus in een pan en voeg het zout toe. Laat het niet koken. Schenk de karamelsaus in een spuitfles en garneer de cheeseackes met de karamelsaus. Haal de spuitzak met slagroom uit de koelkast en maak toefjes op elke cheesecake. Maak af met een chocoladepretzel.

Tip: kan je geen gelatinepoeder vinden? Gebruik dan 4 gelatineblaadjes. Week de gelatineblaadjes eerst in een kommetje met koud water. Verwarm 2 eetlepels van het cheesecake beslag in een pan en smelt hierin de gelatineblaadjes. Voeg dit mengsel langzaam toe aan de rest van het cheesecake beslag en meng goed door.

Verrassende cheesecake recepten

Ben jij dol op bakken en houd je wel van wat nieuws? Ga dan eens voor een van onze verrassende cheesecake recepten. Deze recepten zijn wat spannender van smaak dan de klassieke cheesecakes en zijn het zeker waard om eens te proberen! Zo is deze Japanse cheesecake relatief makkelijk om te maken en heerlijk van smaak. Deze cheesecake is lekker luchtig vanbinnen en heel anders dan de klassieke cheesecake. Ook lekker om te maken is deze Basque cheesecake, een ‘burnt’ cheesecake uit het Baskenland. De cheesecake bak je donkerbruin wat zorgt voor een ietwat bittere buitenkant, terwijl de binnenkant lekker zacht en zoet blijft.

Houd je ervan om keukens met elkaar te combineren? Maak dan eens deze onweerstaanbare churros cheesecake. Het knapperige van de churros combineren we met het smeuïge van de cheesecake. We maken de cheesecake met kant-en-klaar croissantdeeg, waardoor je maar 15 minuten bereidingstijd hebt. Vervolgens bak je de cheesecake 50 minuten af en moet je nog even wat geduld hebben, omdat de cheesecake moet opstijven in de koelkast. Geloof ons: dit is het wachten meer dan waard!

Andere lekkere cheesecake recepten om te maken op een zondag bakdag zijn deze frisse citroen cheesecakjes met mangosaus, lekkere cheesecake met pistache en deze heerlijke sinaasappel cheesecake glaasjes met mango. Genoeg om te proberen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via