Lekkere mini cheesecakes om gemakkelijk te delen! In dit recept gaan we voor een bodem van speculoos koekjes, een heerlijke cheesecakevulling en toppen we de kleine gebakjes af met karamelsaus, toefjes slagroom en chocoladepretzels. Dat is pas genieten!
Tip: kan je geen gelatinepoeder vinden? Gebruik dan 4 gelatineblaadjes. Week de gelatineblaadjes eerst in een kommetje met koud water. Verwarm 2 eetlepels van het cheesecake beslag in een pan en smelt hierin de gelatineblaadjes. Voeg dit mengsel langzaam toe aan de rest van het cheesecake beslag en meng goed door.
Ben jij dol op bakken en houd je wel van wat nieuws? Ga dan eens voor een van onze verrassende cheesecake recepten. Deze recepten zijn wat spannender van smaak dan de klassieke cheesecakes en zijn het zeker waard om eens te proberen! Zo is deze Japanse cheesecake relatief makkelijk om te maken en heerlijk van smaak. Deze cheesecake is lekker luchtig vanbinnen en heel anders dan de klassieke cheesecake. Ook lekker om te maken is deze Basque cheesecake, een ‘burnt’ cheesecake uit het Baskenland. De cheesecake bak je donkerbruin wat zorgt voor een ietwat bittere buitenkant, terwijl de binnenkant lekker zacht en zoet blijft.
Houd je ervan om keukens met elkaar te combineren? Maak dan eens deze onweerstaanbare churros cheesecake. Het knapperige van de churros combineren we met het smeuïge van de cheesecake. We maken de cheesecake met kant-en-klaar croissantdeeg, waardoor je maar 15 minuten bereidingstijd hebt. Vervolgens bak je de cheesecake 50 minuten af en moet je nog even wat geduld hebben, omdat de cheesecake moet opstijven in de koelkast. Geloof ons: dit is het wachten meer dan waard!
Andere lekkere cheesecake recepten om te maken op een zondag bakdag zijn deze frisse citroen cheesecakjes met mangosaus, lekkere cheesecake met pistache en deze heerlijke sinaasappel cheesecake glaasjes met mango. Genoeg om te proberen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment