Dé ultieme Japanse cheesecake maak je relatief gemakkelijk met dit recept! Je hebt er maar 7 ingrediënten voor nodig en 30 minuutjes voorbereiding voordat je de cheesecake de oven in schuift. Klop het beslag voorzichtig en niet te hard, zodat de cheesecake lekker luchtig wordt.
De Amerikaanse cheesecake kennen we allemaal, maar heb je ook al eens van de Japanse cheesecake gehoord? Deze cheesecake wordt ook wel ‘soufflé cheesecake’ genoemd. De Japanse cheesecake is enorm luchtig én zacht. Het lijkt daardoor lastig om te maken, maar met dit recept is dat zeker niet het geval!
De textuur van een Japanse cheesecake kan je sponzig noemen. Dit komt doordat je eerst een beslag maakt van onder andere eidooiers, slagroom en roomkaas. Hier klop je vervolgens voorzichtige opgeklopt eiwit doorheen. Dit zorgt uiteindelijk na het bakken van de cheesecake voor de sponzige, luchtige structuur.
Hier komt ook het verschil met de klassieke Amerikaanse cheesecake vandaan! Deze cheesecake is vaak erg zwaar en romig, terwijl de Japanse variant mega luchtig is en bijna smelt in je mond.
Een echte Amerikaanse cheesecake is deze New York style cheesecake met chocolate chip cookies. De bodem maak je van chocolate chip cookies, wat echt een onweerstaanbare smaak geeft aan de cheesecake. Liever een wat frissere cheesecake? Ga voor deze cheesecake met pistache die je aftopt met frambozen of kies voor de marshmallow cheesecake met lemon curd.
Meer zin in een cake? Dan is deze stroopwafel kwarkcake echt een aanrader. Gemakkelijk om te maken en superlekker met de stukjes stroopwafel die erin verwerkt zijn! Ook lekker is deze carrotcake met pecannoten. Voeg er een vleugje vanille en kaneel aan toe voor een heerlijke smaak en top de cake af met roomkaas en pecannoten. Dat wordt genieten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment