Japanse cheesecake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Japanse cheesecake

Dé ultieme Japanse cheesecake maak je relatief gemakkelijk met dit recept! Je hebt er maar 7 ingrediënten voor nodig en 30 minuutjes voorbereiding voordat je de cheesecake de oven in schuift. Klop het beslag voorzichtig en niet te hard, zodat de cheesecake lekker luchtig wordt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept japanse cheesecake

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
3u 45min
Totale tijd
4u 15min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 150°C boven- en onderwarmte en bekleed een taartvorm met bakpapier.
2
Splits de eieren. Doe de slagroom en roomkaas in een steelpannetje en verwarm op middelhoog vuur. Blijf roeren tot je een glad mengsel hebt, maar zorg ervoor dat het mengsel niet kookt. Klop de eidooiers in een aparte kom los en voeg het roomkaasmengsel en het vanille-extract aan toe. Zeef de bloem en maïzena en spatel voorzichtig door de natte ingrediënten.
3
Klop de eiwitten stijf en voeg ondertussen de suiker in drie delen toe. Spatel het opgeklopte eiwit in drie delen door het roomkaasbeslag. Klop voorzichtig, zodat je niet alle lucht uit het beslag klopt. Stort het beslag in de taartvorm en tik een paar keer voorzichtig op het aanrecht zodat alle luchtbellen verdwijnen.
4
Schuif de Japanse cheesecake voor 1 uur in de oven. Wanneer de cheesecake aan de bovenkant licht begint te scheuren, is hij klaar. Zet de oven daarna uit en laat de cheesecake 45 min. afkoelen in de oven met de deur op een kier. Haal hem uit de oven en laat nog 1 uur afkoelen op het aanrecht en vervolgens nog 1 uur in de koelkast voordat je hem aansnijdt.

Wat is een Japanse cheesecake?

De Amerikaanse cheesecake kennen we allemaal, maar heb je ook al eens van de Japanse cheesecake gehoord? Deze cheesecake wordt ook wel ‘soufflé cheesecake’ genoemd. De Japanse cheesecake is enorm luchtig én zacht. Het lijkt daardoor lastig om te maken, maar met dit recept is dat zeker niet het geval!

De textuur van een Japanse cheesecake kan je sponzig noemen. Dit komt doordat je eerst een beslag maakt van onder andere eidooiers, slagroom en roomkaas. Hier klop je vervolgens voorzichtige opgeklopt eiwit doorheen. Dit zorgt uiteindelijk na het bakken van de cheesecake voor de sponzige, luchtige structuur.

Hier komt ook het verschil met de klassieke Amerikaanse cheesecake vandaan! Deze cheesecake is vaak erg zwaar en romig, terwijl de Japanse variant mega luchtig is en bijna smelt in je mond.

Meer verrukkelijke (cheese)cakes

Een echte Amerikaanse cheesecake is deze New York style cheesecake met chocolate chip cookies. De bodem maak je van chocolate chip cookies, wat echt een onweerstaanbare smaak geeft aan de cheesecake. Liever een wat frissere cheesecake? Ga voor deze cheesecake met pistache die je aftopt met frambozen of kies voor de marshmallow cheesecake met lemon curd.

Meer zin in een cake? Dan is deze stroopwafel kwarkcake echt een aanrader. Gemakkelijk om te maken en superlekker met de stukjes stroopwafel die erin verwerkt zijn! Ook lekker is deze carrotcake met pecannoten. Voeg er een vleugje vanille en kaneel aan toe voor een heerlijke smaak en top de cake af met roomkaas en pecannoten. Dat wordt genieten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?