Vegan cheesecake brownies
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Vegan cheesecake brownies

Deze vegan cheesecake brownies zijn de perfecte combinatie van een fudgy brownielaag en een romige cheesecake vulling. Een onweerstaanbare, volledig plantaardige traktatie die indruk maakt bij elke gelegenheid!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Vegan cheesecake brownies

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vierkante bakvorm (20x20 cm) met bakpapier.
2
Smelt de chocolade en plantaardige boter au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Laat iets afkoelen. Meng de bruine suiker, plantaardige melk en ½ van het vanille-extract door het chocolademengsel. Voeg de bloem, het cacaopoeder, bakpoeder en zout toe. Meng tot een glad beslag.
3
Klop de vegan roomkaas met de poedersuiker, het overige vanille-extract en maïzena tot een glad mengsel.
4
Giet het browniebeslag in de bakvorm en strijk glad. Lepel het cheesecakebeslag eroverheen en maak met een mes of satéprikker een marmereffect.
5
Bak de brownies 40 min. in de voorverwarmde oven, tot de randen stevig zijn en het midden nog licht wiebelig is. Laat volledig afkoelen.
6
Snijd 4 hartjes uit de brownies en serveer.

Geniet van de lekkerste plantaardige desserts

Tegenwoordig zijn er steeds meer plantaardige opties, óók qua nagerechten en baksels! Van veel producten vind je vandaag de dag ook plantaardige vervangers in de schappen van de supermarkt. Iets waar wij ontzettend blij van worden! Deze vegan cheesecake brownies zijn heerlijk bij de koffie of thee, maar ook als afsluiter van het diner. Naast de brownies zetten wij nog 5 van onze favoriete desserts voor je op een rijtje waarvan jij zeker weten gaat genieten:

  • Pistache tiramisu: de klassieke tiramisu maak je natuurlijk met slagroom en mascarpone, maar wist je dat je dit heel goed kan vervangen? In dit recept gaan we voor Violife Creamy block en Blue Band Finesse 31%. Combineer deze ingrediënten met elkaar en je krijgt een enórm romige tiramisu. Lekker met de toevoeging van pistachenootjes!
  • Hasselback appels en peren uit de oven: wil je jouw tafelgasten verrassen? Deze hasselback appels en peren zijn gemakkelijk om te maken en superlekker, geloof ons maar. Het fijne is dat je ze goed kan voorbereiden, zodat je ze op het moment zelf alleen nog de oven in hoeft te schuiven.
  • Vegan kokosyoghurt blokjes: voor dit dessert maak je een noten-dadelmengsel voor de bodem, waar je een zelfgemaakt yoghurtframbozenmengsel overheen verspreidt. Dit laat je opstijven in de koelkast en vervolgens versier je het met vers fruit en kokosrasp.
  • Avocado chocolademousse: wist je dat je van avocado heel goed chocolademousse kan maken? In dit recept maken we de chocolademousse naast avocado van kokosmelk. Een makkelijk toetje dat al in 10 minuten klaar is én je kan het goed voorbereiden. Top de chocolademousse af met rood fruit en het genieten kan beginnen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?