Basque cheesecake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Basque cheesecake

Heb jij al eens van een basque cheesecake gehoord? Deze Baskische ‘burnt’ cheesecake is een goddelijke cheesecake met een ietwat bittere, donkerbruine buitenkant, wat heerlijk is in combinatie met de zachte, zoete binnenkant. En laat dat nou hetgeen zijn wat deze cheesecake zo onweerstaanbaar maakt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept basque cheesecake

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 40min
Totale tijd
3u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte en bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Digestives in de foodprocessor en voeg de gesmolten ongezouten boter toe. Mix opnieuw tot een plakkerig geheel. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.
2
Doe ondertussen de roomkaas samen met de suiker, het vanille-extract, de bloem en slagroom in een kom en mix in de keukenmachine tot een glad mengsel zonder klontjes. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan een garde. Voeg één voor één de eieren toe en daarna de eidooier. Zorg dat je pas een nieuw ei toevoegt, als de vorige is opgenomen in het beslag.
3
Verdeel het mengsel over de springvorm en schuif de cheesecake voor 40 min. in het midden van de oven. De bovenkant van de taart wordt dus donker en als je de taart uit de oven haalt, is de binnenkant nog wiebelig. Dit hoort zo!
4
Laat de cheesecake 1 uur afkoelen in de springvorm. Zet de springvorm 1 uur in de koelkast om verder af te koelen. Verwijder de springvorm en snijd in stukken.

Wat is een basque cheesecake?

Basque cheesecake, ook wel bekend als ‘tarta de queso’, komt oorspronkelijk uit San Sebastián in de Baskische regio van Spanje, en werd voor het eerst gemaakt in de jaren 1990 door Santiago Rivera in zijn restaurant La Viña. Deze unieke cheesecake is bekend om zijn gekarameliseerde, bijna verbrande bovenkant en romige binnenkant. Voor deze goddelijke cheesecake zet je de oven lekker hoog, op zo’n 200°C, zodat de bovenkant een donkerbruine korst krijgt. Dat is precies wat je nodig hebt voor een basque cheesecake, want dit zorgt namelijk voor de bekende smaak.

Meer lekkere cheesecake recepten om te proberen

Ontzettend populair over de hele wereld en dus ook in ons kikkerlandje: cheesecake. Vanwege zijn romige, rijke smaak en de veelzijdigheid van de taart zijn er ondertussen tal van varianten te vinden in zowel koffietentjes als op Eatertainment. Een favoriet is de klassieke New York cheesecake. Dit is de meest iconische cheesecake uit Amerika, bekend om de dikke, romige textuur en zachte binnenkant. Wij gaan voor een heerlijke variant met deze New York style cheesecake met chocolate chip cookies. Wil je eens voor iets anders gaan, kies dan voor de basque cheesecake, waarvan je de bovenkant ‘burnt’. Het resultaat? Een ietwat bittere, maar zoete cheesecake! Heb je geen zin om de oven te gebruiken? Ga dan voor een no bake cheesecake. Deze cheesecake recepten schuif je de koelkast in waarna het een paar uur moet opstijven. Lekker om te maken zijn deze no bake passievrucht cheesecake of deze goddelijke no bake citroen cheesecake met frambozensaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via