Heb jij al eens van een basque cheesecake gehoord? Deze Baskische ‘burnt’ cheesecake is een goddelijke cheesecake met een ietwat bittere, donkerbruine buitenkant, wat heerlijk is in combinatie met de zachte, zoete binnenkant. En laat dat nou hetgeen zijn wat deze cheesecake zo onweerstaanbaar maakt!
Basque cheesecake, ook wel bekend als ‘tarta de queso’, komt oorspronkelijk uit San Sebastián in de Baskische regio van Spanje, en werd voor het eerst gemaakt in de jaren 1990 door Santiago Rivera in zijn restaurant La Viña. Deze unieke cheesecake is bekend om zijn gekarameliseerde, bijna verbrande bovenkant en romige binnenkant. Voor deze goddelijke cheesecake zet je de oven lekker hoog, op zo’n 200°C, zodat de bovenkant een donkerbruine korst krijgt. Dat is precies wat je nodig hebt voor een basque cheesecake, want dit zorgt namelijk voor de bekende smaak.
Ontzettend populair over de hele wereld en dus ook in ons kikkerlandje: cheesecake. Vanwege zijn romige, rijke smaak en de veelzijdigheid van de taart zijn er ondertussen tal van varianten te vinden in zowel koffietentjes als op Eatertainment. Een favoriet is de klassieke New York cheesecake. Dit is de meest iconische cheesecake uit Amerika, bekend om de dikke, romige textuur en zachte binnenkant. Wij gaan voor een heerlijke variant met deze New York style cheesecake met chocolate chip cookies. Wil je eens voor iets anders gaan, kies dan voor de basque cheesecake, waarvan je de bovenkant ‘burnt’. Het resultaat? Een ietwat bittere, maar zoete cheesecake! Heb je geen zin om de oven te gebruiken? Ga dan voor een no bake cheesecake. Deze cheesecake recepten schuif je de koelkast in waarna het een paar uur moet opstijven. Lekker om te maken zijn deze no bake passievrucht cheesecake of deze goddelijke no bake citroen cheesecake met frambozensaus.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment