Verkruimel de speculoos koekjes in een keukenmachine. Smelt de ongezouten roomboter in een pan en meng met de speculoos koekjes. Verdeel dit mengsel over de siliconen bakvorm en druk aan met de onderkant van een glas. Zet de bakvorm in de koelkast tot gebruik.
2
Klop de roomkaas luchtig met een garde. Voeg de poedersuiker, het vanille-extract en gelatinepoeder toe en mix het geheel door. Voeg 1/3 van de slagroom toe en klop het cheesecake beslag luchtig. Verdeel het cheesecake mengsel over de bakvorm en plaats voor minimaal 4 uur in de vriezer.
3
Klop ondertussen de overige slagroom samen met de vanillesuiker en klopfix op. Schep het slagroommengsel in een spuitzak met een sterspuitmondje en leg voor minimaal 2 uur in de koelkast.
4
Haal de mini cheesecakes uit de vorm. Verwarm de karamelsaus in een pan en voeg het zout toe. Laat het niet koken. Schenk de karamelsaus in een spuitfles en garneer de cheeseackes met de karamelsaus. Haal de spuitzak met slagroom uit de koelkast en maak toefjes op elke cheesecake. Maak af met een chocoladepretzel.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.