Lemon Cheesecake
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vegetarisch

Lemon cheesecake ‘mess’

Een traditioneel Engels recept is een Eton mess, een verrukkelijk toetje wat eigenlijk een grote ‘mess’ is. Dit vintage dessert geven wij een twist en we gaan voor een viral variant, namelijk een lemon cheesecake ‘mess’. Een romig dessert met knapperige amaretti koekjes, mini meringue en frisse frambozen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept lemon cheesecake ‘mess’

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verkruimel de amaretti koekjes grof en verdeel over de bodem van de glazen. Druppel de limoncello over de koekjes heen en laat even staan.
2
Rasp ondertussen de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Meng het limoensap, de limoenrasp, roomkaas, Griekse yoghurt en kristalsuiker door elkaar in een mengkom. Doe het mengsel in een stevige spuitzak.
3
Verdeel het roomkaasmengsel over de glazen. Top de roomkaas af met meringue en frambozen. Serveer direct.

Tip: eten er kinderen mee met het kerstdiner? Vervang de limoncello dan door een alcoholvrije limoncello of citroensiroop.

Verrassende desserts voor het kerstdiner

Een feestelijk kerstdiner sluit je natuurlijk af met een knallend dessert. Van de klassieke crème brûlée tot een verrassende lemon cheesecake ‘mess’. Welk toetje je ook kiest, een spektakel wordt het zeker! Kies je favoriete kerst recept, ga aan de slag en maak jezelf klaar voor een spetterend diner.

Wanneer je weinig tijd hebt om het dessert te maken, raden wij deze soesjestaart met pistache en witte chocolade aan. Dit toetje kan je al een avond van tevoren maken, zo weet je ook zeker dat de taart stevig blijft staan. De combinatie van zoete witte chocolade met knapperige pistachenoten en frisse frambozen, bosbessen en rode bessen is goddelijk! Zo heb jij genoeg tijd om te genieten van wat lekkers én te genieten van de gezelligheid tijdens het kerstdiner. Een ander lekker recept om te maken is de Eton Mess krans. Een plaatje om te zien en ook nog eens heerlijk van smaak. Dit makkelijke recept kan je een dag van tevoren al bereiden, wat je tijd bespaart op de dag van het diner zelf.

Heb je juist wat tijd om in de keuken te staan? Maak dan deze sinaasappel-chocoladepudding met salted pecan karamel. Een uitdaging om te maken, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. De sinaasappel-chocoladepudding gieten we over met een zalige pecan-karamelsaus en toppen we af met cacaopoeder, een sinaasappelpartje, pecan crumble en een dun lintje sinaasappelschil. Ook een groot succes: speculoos ijstaart met meringue-aardbeienijs. De combinatie van meringue-aardbeienijs met speculoos is er eentje voor in de boeken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via