Een traditioneel Engels recept is een Eton mess, een verrukkelijk toetje wat eigenlijk een grote ‘mess’ is. Dit vintage dessert geven wij een twist en we gaan voor een viral variant, namelijk een lemon cheesecake ‘mess’. Een romig dessert met knapperige amaretti koekjes, mini meringue en frisse frambozen.
Tip: eten er kinderen mee met het kerstdiner? Vervang de limoncello dan door een alcoholvrije limoncello of citroensiroop.
Een feestelijk kerstdiner sluit je natuurlijk af met een knallend dessert. Van de klassieke crème brûlée tot een verrassende lemon cheesecake ‘mess’. Welk toetje je ook kiest, een spektakel wordt het zeker! Kies je favoriete kerst recept, ga aan de slag en maak jezelf klaar voor een spetterend diner.
Wanneer je weinig tijd hebt om het dessert te maken, raden wij deze soesjestaart met pistache en witte chocolade aan. Dit toetje kan je al een avond van tevoren maken, zo weet je ook zeker dat de taart stevig blijft staan. De combinatie van zoete witte chocolade met knapperige pistachenoten en frisse frambozen, bosbessen en rode bessen is goddelijk! Zo heb jij genoeg tijd om te genieten van wat lekkers én te genieten van de gezelligheid tijdens het kerstdiner. Een ander lekker recept om te maken is de Eton Mess krans. Een plaatje om te zien en ook nog eens heerlijk van smaak. Dit makkelijke recept kan je een dag van tevoren al bereiden, wat je tijd bespaart op de dag van het diner zelf.
Heb je juist wat tijd om in de keuken te staan? Maak dan deze sinaasappel-chocoladepudding met salted pecan karamel. Een uitdaging om te maken, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. De sinaasappel-chocoladepudding gieten we over met een zalige pecan-karamelsaus en toppen we af met cacaopoeder, een sinaasappelpartje, pecan crumble en een dun lintje sinaasappelschil. Ook een groot succes: speculoos ijstaart met meringue-aardbeienijs. De combinatie van meringue-aardbeienijs met speculoos is er eentje voor in de boeken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment