Cheesecake bars met mango en perzik
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Cheesecake bars met mango en perzik

Zin in een frisse traktatie? Probeer dan eens deze zomerse cheesecake bars met mango en perzik! De combinatie van een bastognebodem, romige cheesecake vulling en fruitige topping maakt dit een kleurrijke en ontzettend smaakvolle lekkernij.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Cheesecake bars met mango en perzik

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 30min
Kookmodus
1
Verkruimel de bastogne koekjes in een keukenmachine. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Druk het mengsel stevig in een met bakpapier beklede vierkante bodem. Zet in de koelkast tot gebruik.
2
Week 4 blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Klop de roomkaas met 100 gr kristalsuiker en vanille-extract romig. Klop de slagroom lobbig en spatel door het roomkaasmengsel.
3
Verwarm 2 el van het roomkaasmengsel in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en los op in het warme mengsel. Meng met het roomkaasmengsel. Verdeel de cheesecakevulling over de bodem en strijk glad. Zet in de koelkast.
4
Snijd de mango en perzik, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees met de overige suiker en het citroensap tot een gladde saus. Week de overige 3 blaadjes gelatine. Verwarm 2 el van de mangopuree, los de gelatine erin op en meng met de overige puree. Verdeel de topping over de cheesecakevulling. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast, of in de vriezer.
5
Snijd de cheesecake met mango en perzik in bars en serveer gekoeld.

Verrassende recepten met mango

Een sappige, rijpe mango gesneden in blokjes kan zó lekker zijn op een warme, zonnige dag. Het verfrissende fruit is heerlijk om als tussendoortje te eten, maar je kan het ook verwerken in diverse gerechten! Denk aan een fris lunch recept, lekkere smoothie of in een recept voor het avondeten. De keuze is reuze met mango. Zo voegen we mango toe aan deze crostini met tonijn sashimi. We maken een frisse mango salsa, wat een goede tegenhager is van de verse tonijn. Naast smoothies kan je mango ook verwerken in een mocktail, zoals deze mango kokos mocktail. Het zoete van de mango, zure van de limoen en lekkere kokosrand zorgen voor een smaakvol resultaat. Wil je iets verrassends proberen? Ga dan voor deze gevulde mango pannenkoeken! In dit pannenkoeken recept maken we gele pannenkoeken, die we vullen met een romige slagroomvulling en frisse mango. Heerlijk als dessert, maar ook zeker voor de lunch.

Heerlijke gerechten met perzik

Een andere heerlijke vrucht is perzik. Met perzik kan je alle kanten op. Je kan het als tussendoortje eten, je kan het grillen op de barbecue of in de oven, meebakken in je gerecht of verwerken in tal van gerechten. Denk aan deze vegetarische pinsa met burrata, gegrilde perzik en hot honey. Dit vegetarische recept is een zomerse traktatie en heeft de perfecte balans tussen pittig, zoet en romig. De knapperige pinsa toppen we af met frisse rucola, romige burrata, hot honey en gegrilde zoete paprika. Ook lekker: perzik carpaccio met serranoham, burrata en focacciacroutons. Dit recept tikt alle smaakpapillen aan. Zoet van de perzik, zout van de serranoham, romig van de burrata en knapperig dankzij de croutons gemaakt van focaccia.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via