Zin in een frisse traktatie? Probeer dan eens deze zomerse cheesecake bars met mango en perzik! De combinatie van een bastognebodem, romige cheesecake vulling en fruitige topping maakt dit een kleurrijke en ontzettend smaakvolle lekkernij.
Een sappige, rijpe mango gesneden in blokjes kan zó lekker zijn op een warme, zonnige dag. Het verfrissende fruit is heerlijk om als tussendoortje te eten, maar je kan het ook verwerken in diverse gerechten! Denk aan een fris lunch recept, lekkere smoothie of in een recept voor het avondeten. De keuze is reuze met mango. Zo voegen we mango toe aan deze crostini met tonijn sashimi. We maken een frisse mango salsa, wat een goede tegenhager is van de verse tonijn. Naast smoothies kan je mango ook verwerken in een mocktail, zoals deze mango kokos mocktail. Het zoete van de mango, zure van de limoen en lekkere kokosrand zorgen voor een smaakvol resultaat. Wil je iets verrassends proberen? Ga dan voor deze gevulde mango pannenkoeken! In dit pannenkoeken recept maken we gele pannenkoeken, die we vullen met een romige slagroomvulling en frisse mango. Heerlijk als dessert, maar ook zeker voor de lunch.
Een andere heerlijke vrucht is perzik. Met perzik kan je alle kanten op. Je kan het als tussendoortje eten, je kan het grillen op de barbecue of in de oven, meebakken in je gerecht of verwerken in tal van gerechten. Denk aan deze vegetarische pinsa met burrata, gegrilde perzik en hot honey. Dit vegetarische recept is een zomerse traktatie en heeft de perfecte balans tussen pittig, zoet en romig. De knapperige pinsa toppen we af met frisse rucola, romige burrata, hot honey en gegrilde zoete paprika. Ook lekker: perzik carpaccio met serranoham, burrata en focacciacroutons. Dit recept tikt alle smaakpapillen aan. Zoet van de perzik, zout van de serranoham, romig van de burrata en knapperig dankzij de croutons gemaakt van focaccia.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment