Sliptong met witte wijnsaus en Hollandse garnalen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Sliptong met witte wijnsaus en Hollandse garnalen

Een goddelijk visgerecht! Sliptong met witte wijnsaus en Hollandse garnalen. Als dat geen genieten wordt! De witte wijnsaus maak je natuurlijk zelf en doordat er op het einde peterselie, citroenrasp en Hollandse garnalen aan toe wordt gevoegd, krijgt het een frisse, licht visachtige smaak. Een smaak die perfect aansluit bij de gebakken sliptong!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept sliptong met witte wijnsaus en hollandse garnalen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng de witte wijn, visbouillon en het laurierblaadje in een kleine steelpan aan de kook en laat voor de helft inkoken. Snijd ondertussen de helft van de citroen in partjes. Rasp de schil van de rest van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Voeg het citroensap en de slagroom toe aan de witte wijn en laat 10 min. doorkoken op laag vuur.
2
Dep ondertussen de sliptong goed droog met keukenpapier. Verdeel de bloem op een groot bord. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bedek de sliptong aan beide kanten met bloem, klop de overtollige bloem eraf.
3
Bak de sliptong 3 min. per kant. Snijd de roomboter in kleine blokjes. Pluk de peterselie en hak fijn. Neem de witte wijnsaus van het vuur en voeg al roerend de blokjes boter toe. Voeg de helft van de peterselie, de citroenrasp en de helft van de Hollandse garnalen toe.
4
Serveer de sliptongen met de witte wijnsaus, de rest van de Hollandse garnalen en een partje citroen. Maak het geheel af met de rest van de peterselie.

Tip: serveer de sliptong met gebakken aardappelpartjes en een frisse salade om de maaltijd compleet te maken.

Een allemansvriend

De sliptong is een hele toegankelijke vis, wat maakt dat eigenlijk iedereen deze vis wel lust (ook de mensen die zeggen geen vis te lusten!). Zowel de structuur als de smaak zijn erg zacht en delicaat. Het enige verschil met de grote zeetong die vaak in restaurants op de kaart staat is de leeftijd. Sliptongen zijn namelijk jonge zeetongen van maximaal 4 jaar oud. Daardoor zijn ze een stuk beter geprijsd dan de toch wel dure zeetong! Zin in zeetong? Maak deze gebakken zeetong ‘meunière’ met frisse salade.

De sliptong is een platvis die behoort tot de tongfamilie en wordt voornamelijk gevangen in de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Sliptongen zijn herkenbaar aan hun ovale lichaam en donkere bovenkant, terwijl de onderkant wit is. Ze worden vaak gefileerd en gebakken, waardoor de huid krokant wordt en het vlees heerlijk sappig blijft. Sliptongen worden vaak geserveerd met klassieke bijgerechten zoals gebakken aardappelen, frisse salades en een partje citroen om de smaken perfect in balans te brengen.

Sliptong wordt voornamelijk gevangen in de Noordzee en de Waddenzee. Deze gebieden staan bekend om hun overvloedige visbestanden en zijn belangrijke visserijgebieden. Sliptong is een platvissoort die voornamelijk voorkomt in ondiepe kustwateren, waar ze zich voeden met kleine visjes en schaaldieren. Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn enkele van de landen waar sliptong vaak wordt gevangen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Sulfiet
  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via