Zeetong Meuniere Met Frisse Salade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gebakken zeetong ‘meunière’ met frisse salade

Meunière, letterlijk vertaald ‘de vrouw van de molenaar’, verwijst naar een Franse kooktechniek: De zeetong krijgt een goudbruin korstje doordat deze door de bloem wordt gehaald. Heerlijk samen met de saus van boter en een frisse salade met appel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gebakken zeetong ‘meunière’ met frisse salade

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verdeel de bloem over de bodem van een diepe schaal.
2
Dep de zeetong droog en breng op smaak met peper. Haal de zeetong door de bloem en druk goed aan, zodat de bloem blijft plakken aan de vis.
3
Smelt de helft van de roomboter in een grote koekenpan. Zodra de boter gesmolten en heet is, kan de vis in de pan. Bak de vis in 2 min. per kant goudbruin.
4
Voeg de rest van de boter toe aan de pan. Pak een lepel en houd de pan schuin zodat de boter makkelijk over de vis kan worden geschept. Schep continu een flinke lepel gesmolten boter over de vis gedurende 2 min. Blus de boter af met het sap van een halve citroen.
5
Snijd de tomaten in kwarten en de appel in schijfjes. Meng met de sla. Maak een dressing van het sap van een halve citroen en olijfolie. Meng de dressing door de salade.
6
Hak de peterselie fijn en snijd een halve citroen in plakken.
7
Serveer de zeetong met de botersaus, peterselie, plakjes citroen en de salade.

Tip! Extra lekker met geroosterde aardappeltjes.

Welke witte wijn past bij gebakken zeetong?

Bij gebakken zeetong past een droge en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, Pinot Blanc of Chardonnay. Deze wijnen vullen de delicate smaak van de zeetong mooi aan.

Welke saus is lekker bij zeetong?

Er zijn verschillende sauzen die goed passen bij zeetong, waaronder beurre blanc (botersaus), hollandaise (eierdooier-botersaus) en tartare (mayonaise-gebaseerde saus met kruiden).

In welk seizoen kun je het beste zeetong kopen?

Zeetong is een vissoort die het hele jaar door verkrijgbaar is, maar de piekperiode is van april tot september. In deze maanden is de kwaliteit van de vis over het algemeen beter en is de vis ook goedkoper. Het is echter altijd belangrijk om op de versheid van de vis te letten bij het kopen en deze te bereiden volgens de juiste methoden.

Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Expressieve frisheid, een vleugje hout, tonen van hazelnoot en de smaak én geur van rijp tropisch fruit. In deze Chardonnay van Le Triomphe komt alles samen. De rijke houttonen die deze wijn bevat gaan heel mooi samen met de gebakken zeetong. Dit wil je niet missen!

Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via