Meunière, letterlijk vertaald ‘de vrouw van de molenaar’, verwijst naar een Franse kooktechniek: De zeetong krijgt een goudbruin korstje doordat deze door de bloem wordt gehaald. Heerlijk samen met de saus van boter en een frisse salade met appel.
Tip! Extra lekker met geroosterde aardappeltjes.
Bij gebakken zeetong past een droge en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, Pinot Blanc of Chardonnay. Deze wijnen vullen de delicate smaak van de zeetong mooi aan.
Er zijn verschillende sauzen die goed passen bij zeetong, waaronder beurre blanc (botersaus), hollandaise (eierdooier-botersaus) en tartare (mayonaise-gebaseerde saus met kruiden).
Zeetong is een vissoort die het hele jaar door verkrijgbaar is, maar de piekperiode is van april tot september. In deze maanden is de kwaliteit van de vis over het algemeen beter en is de vis ook goedkoper. Het is echter altijd belangrijk om op de versheid van de vis te letten bij het kopen en deze te bereiden volgens de juiste methoden.
Expressieve frisheid, een vleugje hout, tonen van hazelnoot en de smaak én geur van rijp tropisch fruit. In deze Chardonnay van Le Triomphe komt alles samen. De rijke houttonen die deze wijn bevat gaan heel mooi samen met de gebakken zeetong. Dit wil je niet missen!
Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment