Print opties

Sluiten

Sliptong met witte wijnsaus en Hollandse garnalen

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Breng de witte wijn, visbouillon en het laurierblaadje in een kleine steelpan aan de kook en laat voor de helft inkoken. Snijd ondertussen de helft van de citroen in partjes. Rasp de schil van de rest van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Voeg het citroensap en de slagroom toe aan de witte wijn en laat 10 min. doorkoken op laag vuur.
2
Dep ondertussen de sliptong goed droog met keukenpapier. Verdeel de bloem op een groot bord. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bedek de sliptong aan beide kanten met bloem, klop de overtollige bloem eraf.
3
Bak de sliptong 3 min. per kant. Snijd de roomboter in kleine blokjes. Pluk de peterselie en hak fijn. Neem de witte wijnsaus van het vuur en voeg al roerend de blokjes boter toe. Voeg de helft van de peterselie, de citroenrasp en de helft van de Hollandse garnalen toe.
4
Serveer de sliptongen met de witte wijnsaus, de rest van de Hollandse garnalen en een partje citroen. Maak het geheel af met de rest van de peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.