Smaakvolle Prikkers Met Honingtomaten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Smaakvolle prikkers met Honingtomaten

Met deze feestelijke prikkers zet je een gezellig hapje op tafel tijdens een borrel of geniet je van een heerlijk tussendoortje. De verrassende smaakcombinaties bestaan uit Honingtomaten en diverse ingrediënten, zoals gegrilde groenten, halloumi of Serranoham.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

20 personen
Ingrediënten Caesar salad on a stick (4 stuks)
Ingrediënten Halloumi heaven on a stick (4 stuks)
Ingrediënten 1001 nights on a stick (4 stuks)
Ingrediënten The Italian on a stick (4 stuks)
Ingrediënten Tapas on a stick (4 stuks)

Recept smaakvolle prikkers met honingtomaten

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snijd het brood in stukken van 2 bij 2 cm. Meng de stukjes brood met wat olijfolie, citroensap en een snufje peper en zout. Bak de croutons goudbruin in een grillpan of koekenpan.
2
Scheur de ijsbergsla in middelgrote stukken. Rijg de ingrediënten in de volgende volgorde op de prikker: 1 Honingtomaat, 1 stukje ijsbergsla, 1 plakje kipfilet, 1 crouton en tot slot 1 Honingtomaat.
3
Bestrijk de plakjes courgette en halloumi met olijfolie. Gril deze aan beide kanten kort aan in een grillpan totdat er goudbruine strepen ontstaan. Laat even afkoelen.
4
Rijg 1 Honingtomaat aan een prikker, gevolgd door 1 stukje halloumi, 1 plakje courgette, 1 stukje halloumi, 1 plakje courgette en tot slot 1 Honingtomaat.
5
Snijd de aubergine in gelijkmatige plakjes en bestrijk met olijfolie. Gril de aubergine aan beide kanten kort in de grillpan totdat er goudbruine strepen ontstaan.
6
Verwarm de falafel kort in een koekenpan. Laat kort afkoelen. Rijg 1 Honingtomaat aan een prikker, volg met 1 plakje aubergine, 1 falafelballetje, 1 plakje aubergine en tot slot 1 Honingtomaat.
7
Rijg 1 Honingtomaat aan een prikker, gevolgd door 2 blaadjes basilicum, 1 mozzarellabolletje en 1 Honingtomaat. Rijg nog 2 blaadjes basilicum en 1 mozzarellabolletje aan de prikker en sluit af met een Honingtomaat.
8
Rijg 1 Honingtomaat aan een prikker. Vouw het plakje serranoham zigzaggend aan de spies gevolgd door een groene olijf. Doe dit nogmaals met 1 plakje serranoham en sluit af met 1 Honingtomaat.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?