Stroopwafels1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Stroopwafels

Stroopwafels zijn een van de meest geliefde Nederlandse zoetigheden: dunne, krokante wafels gevuld met warme stroop en een vleugje kaneel. Zelfgemaakt smaken ze nóg beter. Perfect voor bij de koffie, als traktatie of gewoon omdat je er zin in hebt. Met dit recept maak je ze helemaal zelf, inclusief de smeuïge stroopvulling.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

20 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Stroopwafels

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
1u 25min
Totale tijd
1u 35min
Kookmodus
1
Verwarm de melk tot lauwwarm en roer de gist erdoor. Laat 5 min. staan.
2
Meng in een kom de bloem, witte basterdsuiker, een snufje zout en ongezouten roomboter. Voeg het ei en het gistmengsel toe en kneed tot een soepel deeg. Dek af en laat 45 min. rijzen op een warme plek.
3
Meng in een sauspannetje de schenkstroop, lichtbruine basterdsuiker en kaneel. Verwarm dit voor 3 min. totdat de basterdsuiker is opgelost.
4
Verdeel het deeg na het rijzen in 20 gelijke balletjes. Verwarm een wafelijzer (liefst kniepertjesijzer) en bak elk deegballetje tot een dunne, goudbruine wafel. Dit duurt 2 min. per stroopwafel.
5
Snijd de wafels direct na het bakken horizontaal doormidden met een scherp mes (als ze nog heet zijn) en leg ze open.
6
Bestrijk de binnenkant van één helft van elke wafel met de warme stroop en druk de andere helft erop. Gebruik een serveerring om de stroopwafels perfect rond uit te steken. Laat afkoelen.

De lekkerste tussendoortjes uit de Hollandse keuken

Heb je zin in iets lekkers, maar heb je geen idee wat je moet maken? Wij weten het wel: Hollandse lekkernijen! Met deze typische lekkere recepten tover je zeker iets smaakvols op tafel. Vaak zijn de klassieke tussendoortjes of gebakjesn uit onze eigen keuken simpel, maar oh zo lekker. Eén van deze recepten is die van de stroopwafel. Deze knapperige wafel met warme stroop is al jarenlang een favoriet van velen. Je kan ze in elke supermarkt wel vinden en in veel steden vind je ook een speciale stroopwafelkraam. Maar je kan ze dus ook gemakkelijk zelf maken, en dan zijn ze nét zo lekker!

Nog zo’n makkelijk recept om te maken voor bij de koffie of thee zijn roze koeken. Deze luchtige cakejes met een zoete roze glazuurlaag zijn thuis zo gemaakt. Precies zoals je ze kent, maar dan nóg lekkerder. Liever een wat knapperige lekkernij? Ga dan eens aan de slag met deze spritsen met chocolade. Met maar een paar ingrediënten maak je al deze goddelijke koekjes. Wij dippen de helft in chocolade voor nog smaakvollere koekjes.

Andere traditionele lekkernijen die je kan maken voor de lekker is suikerbrood, een traditioneel Friese lekkernij met een vleugje kaneel en knapperige suikerkristallen, Zeeuwse bolussen, een zoet broodje uit de Zeeuwse bakcultuur, of een echte Limburgse kruimelvlaai, met een romige binnenkant en knapperige buitenkant. Wij zijn benieuwd: met welke van deze typische Hollandse lekkernijen ga jij binnenkort mee aan de slag?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via