Stroopwafels zijn een van de meest geliefde Nederlandse zoetigheden: dunne, krokante wafels gevuld met warme stroop en een vleugje kaneel. Zelfgemaakt smaken ze nóg beter. Perfect voor bij de koffie, als traktatie of gewoon omdat je er zin in hebt. Met dit recept maak je ze helemaal zelf, inclusief de smeuïge stroopvulling.
Heb je zin in iets lekkers, maar heb je geen idee wat je moet maken? Wij weten het wel: Hollandse lekkernijen! Met deze typische lekkere recepten tover je zeker iets smaakvols op tafel. Vaak zijn de klassieke tussendoortjes of gebakjesn uit onze eigen keuken simpel, maar oh zo lekker. Eén van deze recepten is die van de stroopwafel. Deze knapperige wafel met warme stroop is al jarenlang een favoriet van velen. Je kan ze in elke supermarkt wel vinden en in veel steden vind je ook een speciale stroopwafelkraam. Maar je kan ze dus ook gemakkelijk zelf maken, en dan zijn ze nét zo lekker!
Nog zo’n makkelijk recept om te maken voor bij de koffie of thee zijn roze koeken. Deze luchtige cakejes met een zoete roze glazuurlaag zijn thuis zo gemaakt. Precies zoals je ze kent, maar dan nóg lekkerder. Liever een wat knapperige lekkernij? Ga dan eens aan de slag met deze spritsen met chocolade. Met maar een paar ingrediënten maak je al deze goddelijke koekjes. Wij dippen de helft in chocolade voor nog smaakvollere koekjes.
Andere traditionele lekkernijen die je kan maken voor de lekker is suikerbrood, een traditioneel Friese lekkernij met een vleugje kaneel en knapperige suikerkristallen, Zeeuwse bolussen, een zoet broodje uit de Zeeuwse bakcultuur, of een echte Limburgse kruimelvlaai, met een romige binnenkant en knapperige buitenkant. Wij zijn benieuwd: met welke van deze typische Hollandse lekkernijen ga jij binnenkort mee aan de slag?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment