Roze koeken zijn een nostalgische klassieker: luchtige cakejes met een zoete roze glazuurlaag. Perfect voor bij de koffie of als vrolijke traktatie. Met dit recept maak je ze makkelijk zelf thuis, precies zoals je ze kent – maar nog lekkerder.
Je kan roze koeken natuurlijk kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar je kan ze ook heel gemakkelijk zelf maken! De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis, dus dat maakt het ook nog eens aantrekkelijk. Hoewel roze koeken eigenlijk kleine cakejes zijn, noemen we ze toch koeken. Met de kenmerkende roze glazuurlaag vallen ze ook gelijk op. In dit recept maken we het glazuur van poedersuiker, water en roze kleurstof. Nadat de cakejes zijn gebakken in de oven en volledig zijn afgekoeld, strijk je het roze glazuur strak over de cakejes voor een mooi resultaat. Nog even laten uitharden en het aanvallen kan beginnen!
Bezoek over de vloer? Serveer er een zoete lekkernij bij! Naast deze heerlijke roze koeken kan je ook aan de slag gaan met bijvoorbeeld een makkelijk bananenbrood recept. Ideaal voor wanneer je nog bananen over hebt die je eigenlijk zou weggooien. Door overrijpe bananen te gebruiken, krijgt het bananenbrood namelijk een heerlijke zoete touch. Ook lekker om eens zelf te maken in plaats van te kopen: suikerbrood! Serveer het suikerbrood in plakjes en eventueel met wat roomboter.
Liever iets knapperigs om te eten? Maak dan klassieke kletskoppen! Makkelijk om te maken en altijd lekker van smaak. Net als deze spritsen met chocolade. Het ziet er niet alleen lekker uit, het is ook gewoon lekker. Juist op zoek naar een wat gezonder recept voor bij de koffie of thee? Ga dan eens voor een dadel bark met pindakaas, chocolade en gedroogde cranberry’s! Of wat dacht je van yoghurt bites met frambozen en chocolade? Beide recepten kosten weinig bereidingstijd, het moet alleen eventjes opstijven in de koelkast of vriezer.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment