Roze Koek
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Roze koeken

Roze koeken zijn een nostalgische klassieker: luchtige cakejes met een zoete roze glazuurlaag. Perfect voor bij de koffie of als vrolijke traktatie. Met dit recept maak je ze makkelijk zelf thuis, precies zoals je ze kent – maar nog lekkerder.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

9 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Roze koeken

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C en verdeel de muffinvormpjes over de muffinbakvorm. Klop de ongezouten roomboter en kristalsuiker romig. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed door. Voeg het vanille-extract, zout, zelfrijzend bakmeel, de melk en het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
2
Verdeel het beslag over de vormpjes en vul ieder vormpje voor tweederde. Bak de koeken in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat ze volledig afkoelen.
3
Meng de poedersuiker met het water en voeg de roze kleurstof toe. Roer tot een dik en glad glazuur. Schep het glazuur op de afgekoelde koeken en strijk glad. Laat het glazuur uitharden voor het serveren.

Aan de slag met roze koeken!

Je kan roze koeken natuurlijk kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar je kan ze ook heel gemakkelijk zelf maken! De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis, dus dat maakt het ook nog eens aantrekkelijk. Hoewel roze koeken eigenlijk kleine cakejes zijn, noemen we ze toch koeken. Met de kenmerkende roze glazuurlaag vallen ze ook gelijk op. In dit recept maken we het glazuur van poedersuiker, water en roze kleurstof. Nadat de cakejes zijn gebakken in de oven en volledig zijn afgekoeld, strijk je het roze glazuur strak over de cakejes voor een mooi resultaat. Nog even laten uitharden en het aanvallen kan beginnen!

Meer bakrecepten voor het weekend

Bezoek over de vloer? Serveer er een zoete lekkernij bij! Naast deze heerlijke roze koeken kan je ook aan de slag gaan met bijvoorbeeld een makkelijk bananenbrood recept. Ideaal voor wanneer je nog bananen over hebt die je eigenlijk zou weggooien. Door overrijpe bananen te gebruiken, krijgt het bananenbrood namelijk een heerlijke zoete touch. Ook lekker om eens zelf te maken in plaats van te kopen: suikerbrood! Serveer het suikerbrood in plakjes en eventueel met wat roomboter.

Liever iets knapperigs om te eten? Maak dan klassieke kletskoppen! Makkelijk om te maken en altijd lekker van smaak. Net als deze spritsen met chocolade. Het ziet er niet alleen lekker uit, het is ook gewoon lekker. Juist op zoek naar een wat gezonder recept voor bij de koffie of thee? Ga dan eens voor een dadel bark met pindakaas, chocolade en gedroogde cranberry’s! Of wat dacht je van yoghurt bites met frambozen en chocolade? Beide recepten kosten weinig bereidingstijd, het moet alleen eventjes opstijven in de koelkast of vriezer.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via