Je hebt ze vast en zeker wel eens op: spritsen! Deze traditionele Nederlandse koekjes worden met maar een paar ingrediënten gemaakt. Lekker makkelijk en het ziet er ook nog eens feestelijk uit dankzij de gegolfde vorm. Wij dippen de helft van deze smaakvolle koekjes in chocolade voor een lekkere twist
Een koekje voor bij de koffie of thee, wie is er niet blij mee? Wij zijn er in ieder geval dol op, zeker wanneer je ze ook nog eens helemaal zelf bakt. Hoe leuk is het namelijk om aan de slag te gaan met een lekker recept voor koekjes? Of je nu gaat voor een Hollandse klassieker als spritsen of juist voor een recept uit een ander land gaat, de keuze is reuze!
Eén van onze favoriete recepten is toch wel het recept voor spritsen. Deze traditionele Nederlandse koekjes hebben hun oorsprong in de 16e eeuw. Ze worden gemaakt van een eenvoudig beslag van boter, suiker en bloem. Vervolgens worden ze in hun herkenbare gegolfde vorm gespoten en daarna hoef je ze alleen nog maar af te bakken. Wij gaan in dit recept voor een kleine twist en dippen de helft van de koekjes in gesmolten chocolade. Geeft nét dat extra smaakje.
Wil je juist afstappen van Hollandse koeken? Maak dan eens alfajores. Deze Argentijnse koekjes zijn ontzettend lekker. Ze lijken een beetje op de Franse macarons, maar alfajores zijn makkelijker om te maken. Je maakt eerst brosse koeken, waarbij je vervolgens 2 koekjes vult met een heerlijke crème van dulce de leche. Vervolgens rol je de koekjes door kokosrasp en top je het af met wat poedersuiker. Genieten geblazen! Ook lekker: amaretti koekjes. Deze knapperige koekjes lijken veel op bitterkoekjes. Maak deze koekjes een half uur voordat je gasten op de koffie komen, zodat je ze nog een beetje warm kan serveren. De koekjes zijn dan namelijk nóg lekkerder!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment