Print opties

Sluiten

Stroopwafels

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
1u 25min
Totale tijd
1u 35min

Ingrediënten

20 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de melk tot lauwwarm en roer de gist erdoor. Laat 5 min. staan.
2
Meng in een kom de bloem, witte basterdsuiker, een snufje zout en ongezouten roomboter. Voeg het ei en het gistmengsel toe en kneed tot een soepel deeg. Dek af en laat 45 min. rijzen op een warme plek.
3
Meng in een sauspannetje de schenkstroop, lichtbruine basterdsuiker en kaneel. Verwarm dit voor 3 min. totdat de basterdsuiker is opgelost.
4
Verdeel het deeg na het rijzen in 20 gelijke balletjes. Verwarm een wafelijzer (liefst kniepertjesijzer) en bak elk deegballetje tot een dunne, goudbruine wafel. Dit duurt 2 min. per stroopwafel.
5
Snijd de wafels direct na het bakken horizontaal doormidden met een scherp mes (als ze nog heet zijn) en leg ze open.
6
Bestrijk de binnenkant van één helft van elke wafel met de warme stroop en druk de andere helft erop. Gebruik een serveerring om de stroopwafels perfect rond uit te steken. Laat afkoelen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.