Een échte Zeeuwse bolus blijft toch wel het lekkerst! Deze zoete broodjes, bedekt met kaneelsuiker, hebben zich ontwikkeld tot een geliefde lekkernij in de Zeeuwse bakcultuur. Bij iedere bakker in Zeeland, en tegenwoordig ook steeds meer daarbuiten, zie je ze al snel liggen. Lekker met een beetje boter erop! Met dit recept maak je ze relatief gemakkelijk zelf. Hoe leuk is dat?
In ons kleine kikkerlandje kent iedere streek en provincie haar eigen streekgerechten. Een bekend voorbeeld zijn natuurlijk de Zeeuwse bolussen, maar heb je ook al eens gehoord van eierballen uit Groningen, jodenkoek uit Overijssel en kruidkoek uit Twente? Met al deze lekkernijen zou je een heuse foodtour door Nederland kunnen houden!
De échte klassieker uit Brabant zijn natuurlijk de worstenbroodjes. Wat dacht je van deze Brabantse worstenbroodjes met een twist? Je koopt ze bij iedere bakker kant-en-klaar, meer veel leuker én lekkerder is het natuurlijk om ze zelf te maken. De worstenbroodjes toppen we af met sesamzaad en maanzaad, wat voor een hemelse combinatie zorgt. Serveer lekker met wat mosterd om in te dippen.
Een typisch streekgerecht uit Gelderland en Drenthe is de hete bliksem. Dit is een typisch oer-Hollandse stamppot met appel. Naast appel bestaat de stamppot uiteraard uit aardappelen en soms worden er uien aan toegevoegd. In dit recept voor hete bliksem met entrecote en rode wijnsaus geven we het een twist en maken we er een iets luxere versie van.
Nog een typische Drentse lekkernij zijn kniepertjes. Dit zijn dunne, krokante wafeltjes die vooral rond de jaarwisseling worden gegeten. Deze kniepertjes met champagnemousse kosten wat meer tijd en moeite om te maken, maar dat is het helemaal waard. Zowel de kniepertjes als de champagnemousse maak je helemaal zelf. Niet alleen leuk om uit te delen met Oud & Nieuw, maar eigenlijk past dit bij iedere feestelijke gelegenheid!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment