Surf en turf spiesjes met snelle romesco saus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat vis

Surf en turf spiesjes met snelle romesco saus

Romesco saus is een Spaanse zoet-pittige saus/dip gemaakt van paprika’s, peper en noten. Veel werk om te maken, maar je kunt ook een lekkere romesco saus op tafel zetten op een makkelijke en snelle manier. De saus is lekker met vlees en vis, daarom serveren wij ‘m met deze surf en turf, één van onze heerlijke koolhydraatarme recepten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept surf en turf spiesjes met snelle romesco saus

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Smeer de coquilles en biefstuk aan beide kanten in met roomboter en breng op smaak met zeezout.
2
Rijg de biefstuk en coquilles om en om op satéstokjes. Laat een grillpan goed heet worden. Grill aan beide kanten ca. 3-4 min. tot ze mooie grillstrepen krijgen.
3
Ondertussen maak je de romesco saus door de rode paprika, tomatenblokjes, citroensap, amandelen, knoflookpoeder, paprikapoeder en de helft van de peterselie te pureren. Proef en breng op smaak met peper en zout.
4
Serveer de spiesjes met de romesco saus en decoreer met de overige fijngesneden peterselie en een schijfje citroen.

Wat is surf en turf?

Surf en turf is een gerecht dat bestaat uit zeevruchten (surf) en vlees (turf), die samen op één bord worden geserveerd. Het wordt vaak geserveerd als een luxe gerecht in restaurants.

Welke saus hoort er normaal gesproken bij surf en turf?

Er is geen vaste saus die normaal gesproken bij surf en turf wordt geserveerd. Wel zijn er verschillende sauzen die goed passen bij dit gerecht, waaronder bearnaisesaus, hollandaisesaus, botersaus, chimichurri-saus, knoflooksaus en romesco saus zoals in dit recept.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Sulfiet
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?