Surinaamse bami
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Surinaamse bami met gegrilde paksoi

Deze Surinaamse bami wordt met spaghetti bereidt. Een beetje gek natuurlijk, maar het wordt nog gekker. Deze bami vindt zijn oorsprong namelijk niet in Suriname, maar is meegenomen door Javaanse emigranten. Vaak wordt het gerecht geserveerd met kip en kousenband, maar in dit recept is gekozen voor gegrilde paksoi. Wil je dit recept het liefst vegetarisch? Vervang dan de trassie voor taotjo. Dit is een Japanse pasta van tarwebloem en gefermenteerde sojabonen.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept surinaamse bami met gegrilde paksoi

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Was en snijd de komkommer over de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd plakjes van 0,5 cm en houd apart.
2
Kook de azijn samen met de suiker en steranijs in een steelpan, tot de suiker is opgelost. Snijd de rode peper in ringetjes, verwijder eventueel de zaadjes. Voeg toe aan de azijn en laat iets afkoelen. Voeg dan de komkommer toe en laat volledig afkoelen in de koelkast.
3
Verhit een grillpan en snijd de paksoi in kwarten. Besmeer de snijkanten van de paksoi met 1/3 van de zonnebloemolie en grill op de snijkanten.
4
Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Breek de spaghetti over de lengte door de helft en bereid deze volgens aanwijzingen op de verpakking. Spoel de spaghetti goed af met koud water na het koken.
5
Pel en snipper de ui, knoflook en gember fijn. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui, knoflook en gember aan. Draai het vuur laag en voeg de trassie en tomatenpuree toe en laat dit 2 min. bakken. Voeg de ketjap manis en ketjap asin toe.
6
Voeg de gekookte spaghetti toe en roerbak dit met de saus in ongeveer 3 min. tot het vocht is verdampt.
7
Hak de blaadjes van de bladselderij grof en meng ½ door het geheel. Serveer met de gegrilde paksoi en de zoetzure komkommer. Strooi er wat bladselderij over kort voor serveren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via