Deze Surinaamse bami wordt met spaghetti bereidt. Een beetje gek natuurlijk, maar het wordt nog gekker. Deze bami vindt zijn oorsprong namelijk niet in Suriname, maar is meegenomen door Javaanse emigranten. Vaak wordt het gerecht geserveerd met kip en kousenband, maar in dit recept is gekozen voor gegrilde paksoi. Wil je dit recept het liefst vegetarisch? Vervang dan de trassie voor taotjo. Dit is een Japanse pasta van tarwebloem en gefermenteerde sojabonen.
Surinaamse bami wordt gemaakt met spaghetti in plaats van bami en kun je met verschillende soorten groenten eten. Vaak wordt het gemaakt met kip en paksoi wordt er ook vaak in verwerkt.
Groenten die erg lekker zijn bij Surinaamse bami zijn paksoi en kouseband. Daarnaast is het altijd erg lekker om er komkommer en tomaat naast te eten.
Paksoi is een groente die behoort tot de koolfamilie. Het bestaat uit knapperige witte stelen en donkergroene bladeren. Zowel de stelen als de bladeren van de paksoi kunnen worden gebruikt in gerechten. De stelen zijn vaak wat steviger van textuur en de bladeren hebben een zachtere smaak.
Paksoi kan ongeveer 3-5 minuten gegrild worden. Leg de gehalveerde paksoi op een grillpan of barbecue op middelhoog vuur en keer regelmatig om totdat de bladeren verwelken en de stelen zacht worden.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment