In samenwerking met:
Gezonde Burrito's Met Kip, Bonen En Tomatenrijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gezonde burrito’s met kip, bonen en tomatenrijst

Goedgevulde burrito’s met malse kip, bonen en tomatenrijst; klinkt lekker toch? Dit gerecht zet je in 30 minuten op tafel én de burrito’s zijn ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee. Wat wil je nog meer?

Dit gezonde recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Gezonde burrito’s met kip, bonen en tomatenrijst

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
2
Pel en snipper ondertussen de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Spoel de zwarte bonen onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
3
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en komijn 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en verlaag het vuur, laat 15 min. zachtjes inkoken. Voeg de laatste 5 min. de zwarte bonen toe.
4
Verhit ondertussen de overige olie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes 7 min. goudbruin en gaar.
5
Snijd de winterpeen in dunne reepjes (julienne) en de radijs in dunne plakjes. Meng met de appelciderazijn en laat 15 min. staan.
6
Meng de rijst door het tomaat-bonenmengsel, breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de komkommer in de lengte in dunne reepjes.
7
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de spinazie grof. Giet de radijs en peen af en laat de mais uitlekken.
8
Beleg de tortilla’s net onder het midden met een laag spinazie. Leg hier het rijst-bonenmengsel, de radijs, peen en mais op. Vouw de zijkanten dicht en rol de burrito's strak op.

Aan de slag met tomatenrijst

Tomatenrijst? Jazeker! Een heerlijk Grieks gerecht dat geserveerd wordt als bijgerecht bij tal van gerechten. Denk aan souvlaki of bij gegrilde groenten. Waar ze in het zonnige Griekenland dol zijn op tomatenrijst, zien wij het steeds vaker terugkomen op menukaarten van restaurants. Niet zo gek, want het is lekker en ook nog eens makkelijk om zelf te maken.

Tomatenrijst wordt gemaakt van, hoe kan het ook anders, tomaten en rijst. Vaak worden hier smaakmakers aan toegevoegd als ui, knoflook of komijn. Tomatenrijst wordt bereid met jouw favoriete rijst, of dat nu zilvervliesrijst of basmati rijst is. Het wordt vooral gebruikt in de Griekse keuken, maar ook steeds vaker in de Mexicaanse keuken. Zo vullen we deze gezonde burrito’s met kip, bonen en tomatenrijst.

Wil je tomatenrijst gaan maken voor een recept voor het avondeten, maar ben je even inspiratieloos? Geen probleem, wij hebben lekkere recepten met tomatenrijst voor je klaarstaan. Ga naast deze gezonde burrito’s met tomatenrijst bijvoorbeeld eens voor gevulde aubergine met tomatenrijst. Afgetopt met feta is dit makkelijke recept vol van smaak. Of wat dacht je van tomatenrijst met aubergine, spinazie en witte kaas? Dit recept is zo gemaakt en zit boordevol verrassende smaken. Ook verrassend lekker: tomatenrijst met gegrilde paprika en witte bonen. Waar ze in Griekenland vaak tomatenrijst met bonen serveren als bijgerecht, toveren wij het om tot een volwaardige hoofdmaaltijd. De rijst wordt zo bereid dat het lekker romig is en wat weg heeft van een risotto recept.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sulfiet
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?