Deze frisse maaltijdsalade met rijst, sperziebonen en tonijn-dillesaus staat al in 15 minuten op tafel. Lekker voor thuis, maar ook voor op de camping!
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Bereidingstip: je kunt de tonijnsaus één dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Vegantip: vervang de tonijn door een plantaardig alternatief voor tonijn. Het recept is dan niet meer glutenvrij.
Bereidingstip: je kunt de rijst ook in de pan laten afkoelen en alles daarin mengen.
Kook jij vaak met tonijn? Je kan kiezen voor verse tonijn of tonijn uit blik. In dit recept voor de rijstsalade kiezen we voor tonijnstukken in zonnebloemolie, waar we een heerlijke tonijn-dillesaus mee maken. Met tonijn in blik kan je ontzettend veel makkelijke recepten maken. Kies bijvoorbeeld eens voor deze gevulde paprika tuna melt, waarbij we de paprika grillen en vullen met een romige tonijnsalade met gesmolten kaas. Het koolhydraatarme recept zet je na 15 minuten bereiden al in de oven en terwijl de oven het werk doet, kan jij alvast de tafel dekken of de afwas doen.
Liever een fris gerecht? Ga eens voor deze springrolls met tonijn en gembermayonaise. Met dit verrassende recept voor springrolls maak je een heerlijke variant van de bekendere springrolls. We kiezen voor een vulling van edamame, munt, gembermayonaise en tonijn. Fris, niet te machtig en tegelijkertijd goed vullend. Juist zin in iets romigs? Ga dan voor een tonijnlasagne. Na 15 minuten schuif je dit recept al in de oven, ideaal voor wanneer je weinig zin hebt om te koken. Tip: heb je een slowcooker of airfryer in huis? Dan kan je dit recept ook daarin maken! Check de handleidingen voor de temperatuur en tijd.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment