In samenwerking met:
Rijstsalade Met Tonijn Dillesaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Rijstsalade met tonijn-dillesaus

Deze frisse maaltijdsalade met rijst, sperziebonen en tonijn-dillesaus staat al in 15 minuten op tafel. Lekker voor thuis, maar ook voor op de camping!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Rijstsalade met tonijn-dillesaus

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kook de rijst in een ruime pan water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 5 min. de sperziebonen mee. Giet af en laat 5 min. afkoelen in een schaal.
2
Laat ondertussen de kappertjes uitlekken, maar vang het vocht op. Doe ½ van de kappertjes met het vocht, ½ van de tonijn inclusief de olie, mayonaise en ½ van de dille in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een bijna gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Pel en snipper de sjalot en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Laat de overige tonijn uitlekken. Snijd de overige dille grof. Meng ⅓ van de tonijnsaus, de tonijn, sjalot, tomaatjes en de overige kappertjes door de rijst. Verdeel de overige saus erover en bestrooi met de overige dille en de pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bereidingstip: je kunt de tonijnsaus één dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Vegantip: vervang de tonijn door een plantaardig alternatief voor tonijn. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Bereidingstip: je kunt de rijst ook in de pan laten afkoelen en alles daarin mengen.

Heerlijke recepten met tonijn

Kook jij vaak met tonijn? Je kan kiezen voor verse tonijn of tonijn uit blik. In dit recept voor de rijstsalade kiezen we voor tonijnstukken in zonnebloemolie, waar we een heerlijke tonijn-dillesaus mee maken. Met tonijn in blik kan je ontzettend veel makkelijke recepten maken. Kies bijvoorbeeld eens voor deze gevulde paprika tuna melt, waarbij we de paprika grillen en vullen met een romige tonijnsalade met gesmolten kaas. Het koolhydraatarme recept zet je na 15 minuten bereiden al in de oven en terwijl de oven het werk doet, kan jij alvast de tafel dekken of de afwas doen.

Liever een fris gerecht? Ga eens voor deze springrolls met tonijn en gembermayonaise. Met dit verrassende recept voor springrolls maak je een heerlijke variant van de bekendere springrolls. We kiezen voor een vulling van edamame, munt, gembermayonaise en tonijn. Fris, niet te machtig en tegelijkertijd goed vullend. Juist zin in iets romigs? Ga dan voor een tonijnlasagne. Na 15 minuten schuif je dit recept al in de oven, ideaal voor wanneer je weinig zin hebt om te koken. Tip: heb je een slowcooker of airfryer in huis? Dan kan je dit recept ook daarin maken! Check de handleidingen voor de temperatuur en tijd.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Pinda
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via