Was en snijd de komkommer over de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd plakjes van 0,5 cm en houd apart.
2
Kook de azijn samen met de suiker en steranijs in een steelpan, tot de suiker is opgelost. Snijd de rode peper in ringetjes, verwijder eventueel de zaadjes. Voeg toe aan de azijn en laat iets afkoelen. Voeg dan de komkommer toe en laat volledig afkoelen in de koelkast.
3
Verhit een grillpan en snijd de paksoi in kwarten. Besmeer de snijkanten van de paksoi met 1/3 van de zonnebloemolie en grill op de snijkanten.
4
Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Breek de spaghetti over de lengte door de helft en bereid deze volgens aanwijzingen op de verpakking. Spoel de spaghetti goed af met koud water na het koken.
5
Pel en snipper de ui, knoflook en gember fijn. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui, knoflook en gember aan. Draai het vuur laag en voeg de trassie en tomatenpuree toe en laat dit 2 min. bakken. Voeg de ketjap manis en ketjap asin toe.
6
Voeg de gekookte spaghetti toe en roerbak dit met de saus in ongeveer 3 min. tot het vocht is verdampt.
7
Hak de blaadjes van de bladselderij grof en meng ½ door het geheel. Serveer met de gegrilde paksoi en de zoetzure komkommer. Strooi er wat bladselderij over kort voor serveren.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.