Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Sushi taco’s met zalm

Deze sushi taco’s zijn een liefdesbaby tussen de Japanse en de Mexicaanse keuken. Een heerlijk borrelhapje met een vulling van rijst, zalm, avocado en radijs. In dit heerlijke recept komen alle smaken mooi samen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept sushi taco’s met zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat een beetje afkoelen.
2
Snijd de zalm in blokjes. Snijd de limoen doormidden. Pers het sap uit ½ van de limoen en snijd de overige limoen in partjes. Mix de zalm met ½ van het limoensap, ½ van de srirachamayonaise en de sojasaus in een kom en zet koel.
3
Doe de bloem samen met de maïzena, het bruisend water, ei en zout in een kom en roer met een garde door elkaar.
4
Verwarm de frituurolie in de frituurpan. Knip de norivellen in vierkanten van ongeveer 15 bij 15 cm. Haal telkens één zijde van de norivellen door het beslag en leg dat in de hete olie met de beslagkant naar beneden. Frituur tot het beslag knapperig en goudbruin is. Haal uit de pan, buig de norivellen onmiddellijk om tot een taco en laat uitlekken op een rekje of een vel keukenpapier.
5
Schil ondertussen de avocado, verwijder de pit en snijd in blokjes. Snijd de radijs in plakjes.
6
Vul de sushi taco’s met de rijst, zalm, avocado en radijs. Pluk de blaadjes van de koriander. Garneer de taco’s met de overige srirachamayonaise, sesamzaadjes en koriander. Serveer de limoenpartjes bij de sushi taco’s.

Lekkere borrelhapjes met zalm

Ben jij een liefhebber van verse zalm? Met deze vissoort kan je naast lekkere lunch recepten of heerlijke recepten voor het avondeten ook smakelijke borrelhapjes maken! Zalm geeft je borrelhapje nét die extra luxe touch. Of je het nu verwerkt in een wrap, serveert als sashimi of toevoegt aan een dip, met zalm kan je alle kanten op!

Eén van die borrelhapjes die je bijvoorbeeld kan maken zijn deze sushi taco’s met zalm. Het ziet er niet alleen lekker uit, het ís ook superlekker. Met maar 20 minuten van je tijd maak je al dit bijzondere borrelhapje. Deze rijstnacho’s met zalm sashimi is nog zo’n borrelhapje waar je je tafelgasten mee verrast! De rijstvellen frituur je knapperig en vul je vervolgens met verse zalm sashimi en een salade recept van radijs en komkommer. Lekker als snack, maar ook heerlijk om te serveren als sushi gerecht bij je andere sushihapjes!

Wil je eens iets anders proberen? Ga dan voor gerookte zalm tzatziki. Deze frisse dip staat in 10 minuten al op tafel en is lekker om te serveren met brood als ciabatta of knapperige crackertjes. Maak de zalm tzatziki compleet met een goed glas witte wijn en proost op een heerlijke dag! Ook lekker: gevulde eieren met vismousse, dille en viseitjes. We geven de klassieke gevulde eieren een verrassende twist. Ook fijn: het staat al in 20 minuten op tafel. Wil je echt uitpakken? Voeg er dan wat kaviaar aan toe en proost met champagne!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Vis
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?