Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat 10 min. afkoelen in een kom, niet in de pan, zodat de rijst plakkeriger wordt.
2
Snijd de zalm in blokjes en mix met de sriracha en wat peper en zout. Zet apart. Mix de bloem met de volle melk in een groot, diep bord of in een ovenschaal. Doe de panko in een ander groot, diep bord.
3
Leg het nori vel voor je neer en bedek ¾ van het vel met de sushirijst. Druk goed aan met je handen. Rol het nori vel op en wentel vervolgens door het bloembeslag en daarna door de panko. Zorg dat de rol goed bedekt is met panko.
4
Verwarm de zonnebloemolie in een diepe pan waar de rol volledig in past (of verwarm de frituur). Test of de olie warm genoeg is door er een kruimel panko in te laten vallen. Als het begint te sissen, is de olie klaar voor gebruik. Frituur de sushi hotdog 2-3 min. aan beide kanten totdat hij mooi goudbruin kleurt. Laat even uitlekken op keukenpapier.
5
Snijd ondertussen de avocado in dunne plakjes. Hak de bosui in ringen en de koriander fijn.
6
Snijd de sushi hotdog open over de lengte, maar niet helemaal door en beleg met de zalm, avocado, koriander, sesamzaadjes, bosui en zalmeitjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.