Tagliatelle Met Kipreepjes In Roomsaus
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Tagliatelle met kipreepjes in roomsaus

Tegen een romig pastagerecht zeggen wij nooit nee! Deze tagliatelle maken we met MAGGI Roomsaus, makkelijk én snel. Gecombineerd met kipreepjes, kastanjechampignons en verse spinazie is dit een maaltijd om je vingers bij af te likken.

Houd je van koken? Kook een portie meer voor iemand in jouw buurt en ontdek hoe leuk en makkelijk het is om iemand te helpen. Meld je aan als thuiskok bij Stichting Thuisgekookt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept tagliatelle met kipreepjes in roomsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Breng in een pan water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking zonder extra zout toe te voegen.
2
Breng een tweede pan met water aan de kook en kook de erwten in 2 tot 4 min. gaar, laat ze uitlekken in een zeef.
3
Snijd de kipfilet in reepjes en de kastanjechampignons in plakjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de champignons. Haal uit de pan en zet ze apart. Bak daarna in dezelfde koekenpan de kip al omscheppend ca. 5 min. totdat de reepjes beginnen te kleuren.
4
Bereid ondertussen de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
5
Voeg de spinazie toe aan de kip en laat slinken. Voeg daarna de uitgebakken champignons, doperwten, roomsaus en de pasta toe. Voeg eventueel een scheut water of melk toe om het geheel smeuïger te maken. Verhit het geheel nogmaals alvorens te serveren.

Zin in nog een pasta van MAGGI? Deze pasta pesto met kip is bereid met MAGGI Braadstomen knoflook.

Hoe krijg ik mijn roomsaus dikker?

Roomsaus is ontzettend lekker bij veel verschillende gerechten, maar de saus tot de juiste dikte krijgen is af en toe een uitdaging. Hoe maak je roomsaus dikker? De makkelijkste manier om dit te doen is door er zetmeel aan toe te voegen. Meng een beetje maizena met koud water tot een glad papje en doe dit bij je roomsaus. Je zult vanzelf merken dat de saus dikker wordt. Nog niet dik genoeg? Doe er nog een klein beetje van het mengsel van maizena en water bij.

Welke wijn past het beste bij deze roomsaus?

Bij roomsaus of romige pasta, past het beste een stevige witte wijn. Denk aan een chardonnay die op hout gerijpt is of een viognier.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via