Tilapiafilet Met Paddenstoelen En Kappertjessalsa
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Tilapiafilet met paddenstoelen en kappertjessalsa

Tilapia is een magere vissoort en dankzij de neutrale smaak gemakkelijk te combineren. Wij serveren de tilapiafilet met een zelfgemaakte salsa van kappertjes, goudbruin gebakken paddenstoelen en romige aardappelpuree.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept tilapiafilet met paddenstoelen en kappertjessalsa

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Mix de kappertjes, olijven, zongedroogde tomaten, knoflook, ansjovis, peterselie en olijfolie in een keukenmachine fijn tot een salsa.
2
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen in circa 20 min. gaar in een pan met water en een snufje zout.
3
Maak de paddenstoelen schoon en snijd in stukken. Ris de helft van de blaadjes van de tijm. Bak de paddenstoelen en tijm in ongeveer 8 min. goudbruin in een koekenpan met wat boter.
4
Giet de aardappelen af en kook kort droog. Ris de andere helft van de blaadjes van de takje tijm.
5
Stamp de aardappelen tot een puree met de melk, de boter, nootmuskaat, peper, zout en tijm.
6
Smelt wat boter in een koekenpan en bak hierin de tilapiafilets in ongeveer 3 min. per kant gaar. Breng op smaak met peper en zout.
7
Serveer de tilapiafilet op de aardappelpuree met de kappertjessalsa en gebakken paddenstoelen en garneer met tuinkers.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via