Tofu Tacos
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Tofu taco’s

Houd je van tofu? Dan moet je dit gerecht zeker proberen! We raspen de tofu, kruiden het en bakken het vervolgens krokant in de oven. Na het bakken roeren we het door een heerlijke saus waardoor het lekker smeuïg wordt. Loopt het water je al in de mond? Bij ons wel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept tofu taco’s

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven op 175°C. Dep de tofu goed droog en rasp grof. Voeg de helft van de zonnebloemolie, de helft van de sojasaus en de tacokruiden toe en meng door. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
2
Pel en snipper ondertussen de rode ui. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijsten, snijd vervolgens in blokjes. Pluk de helft van de takjes koriander en hak fijn. Meng de helft van de rode ui, tomatenblokjes en gehakte koriander en zet apart.
3
Pluk de takjes peterselie. Snijd de helft van de limoen in partjes, pers het sap uit de rest van de limoen. Mix de peterselie, limoensap, de helft van de knoflook en Griekse yoghurt tot een gladde saus met behulp van een staafmixer of blender.
4
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de rest van de rode ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg het ananassap en de overige sojasaus toe en roer door.
5
Spoel de zwarte bonen onder stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen toe aan de saus en houd warm tot de tofu klaar is. Voeg de tofu toe wanneer deze uit de oven komt en roer goed door.
6
Vul de tacoschelpen met het tofumengsel, tomatensalsa en peterselieyoghurt. Maak af met een takje koriander en serveer met een partje limoen.

Tip: wil je dit gerecht geheel vegan maken? Dan hoef je alleen de Griekse yoghurt te vervangen voor kokosyoghurt!

Weetjes over tofu

Tofu is een fascinerend voedingsmiddel met veel interessante weetjes. Hier zijn enkele feiten over tofu:

  1. Tofu werd voor het eerst gemaakt in China, meer dan 2000 jaar geleden. Het is sindsdien uitgegroeid tot een populair ingrediënt in de Aziatische keuken en heeft wereldwijd aan populariteit gewonnen.
  2. Tofu wordt gemaakt door gestremde sojamelk te persen en te laten uitlekken. Het resultaat is een witte, blokachtige substantie met een zachte textuur.
  3. Er zijn verschillende soorten tofu, waaronder zijden tofu, stevige tofu en extra stevige tofu. De textuur varieert van zijdezacht en romig tot stevig en kruimelig, waardoor tofu veelzijdig is in verschillende gerechten.
  4. Tofu is een uitstekende bron van plantaardige eiwitten en bevat alle essentiële aminozuren die het lichaam nodig heeft.
  5. Tofu is van nature arm aan calorieën en vet, vooral als je kiest voor de magere varianten. Het is een gezonde optie voor mensen die een gebalanceerd dieet volgen.
  6. Tofu kan zowel in hartige als zoete gerechten worden gebruikt. Het kan worden gegrild, gebakken, gestoomd, gepureerd of toegevoegd aan smoothies en desserts.

Of je nu vegetarisch bent of gewoon op zoek bent naar een gezond en veelzijdig ingrediënt, tofu is een fantastische keuze die je op verschillende manieren kunt bereiden en ervan kunt genieten.

Meer recepten met tofu

Twee andere smakelijke recepten met tofu, zijn deze gepofte zoete aardappel met tofu en de Asian style quiche met garnalen. Wanneer je van tofu houdt, moet je deze gerechten echt eens proberen!

Meer inspiratie voor je weekmenu

Deze heerlijke tofu taco’s zijn een goede aanvulling aan je gevarieerde weekmenu. Op de pagina: Wat eten we vandaag? vind je meer inspiratie om je weekmenu compleet te maken.

 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via