quiche aziatische stijl
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Asian style quiche met garnalen

Deze heerlijke quiche met garnalen heeft een Aziatische twist door de sojasaus, pinda’s en tofu. De doperwten en peultjes kleuren de quiche mooi groen en zorgen voor een goede portie groenten. Een vegetarische quiche maken? Laat de garnalen dan achterwege. Dit recept is geschikt voor 2-3 porties.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept asian style quiche met garnalen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de quichevorm in met boter.
2
Leg het bladerdeeg in de quichevorm, druk de bodem en randen goed aan en snijd het deeg dat buiten de rand valt weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bekleed met een stuk bakpapier en vul de bodem met droge ongekookte bonen of ongekookte rijst. Zet de bodem in de oven en bak in 8 min. lichtbruin. Haal de bonen of rijst uit de quiche en bak nog eens 5 min. Haal uit de oven en maak de vulling.
3
Kook de doperwten en peultjes 2-3 min. in gezouten water. Haal ze uit de pan, spoel af met koud water en laat uitlekken.
4
Meng in een kom de eieren met de crème fraîche en sojasaus. Snijd de tofu in blokjes van 1,5 cm. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
5
Schenk de ei-vulling op de quichebodem. Leg de doperwten en peultjes erin. Verdeel de tofu en garnalen over de quiche en plaats voor 25 min. in de oven. De quiche is klaar wanneer de eieren gestold zijn en de bodem goudbruin gebakken is.
6
Snijd de bosuien in dunne ringetjes en hak de pinda’s grof. Garneer de quiche met de bosuiringetjes, pinda’s en eventueel wat extra sojasaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?