Verwarm de oven op 175°C. Dep de tofu goed droog en rasp grof. Voeg de helft van de zonnebloemolie, de helft van de sojasaus en de tacokruiden toe en meng door. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
2
Pel en snipper ondertussen de rode ui. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijsten, snijd vervolgens in blokjes. Pluk de helft van de takjes koriander en hak fijn. Meng de helft van de rode ui, tomatenblokjes en gehakte koriander en zet apart.
3
Pluk de takjes peterselie. Snijd de helft van de limoen in partjes, pers het sap uit de rest van de limoen. Mix de peterselie, limoensap, de helft van de knoflook en Griekse yoghurt tot een gladde saus met behulp van een staafmixer of blender.
4
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de rest van de rode ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg het ananassap en de overige sojasaus toe en roer door.
5
Spoel de zwarte bonen onder stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen toe aan de saus en houd warm tot de tofu klaar is. Voeg de tofu toe wanneer deze uit de oven komt en roer goed door.
6
Vul de tacoschelpen met het tofumengsel, tomatensalsa en peterselieyoghurt. Maak af met een takje koriander en serveer met een partje limoen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.