Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op de menukaart tijdens een vakantie in Griekenland: tomatorizo, oftewel tomatenrijst. Een verrukkelijk bijgerecht voor gerechten als souvlaki of een stukje vis. Met dit recept kun je het ook als hoofdgerecht serveren. Lekker met aubergine, spinazie en witte kaas!
Tomatenrijst is een bijgerecht, of in dit recept een hoofdgerecht, dat wordt gemaakt van rijst en tomaten. Vaak wordt het gemaakt met andere smaakmakers als knoflook en ui om het nog lekkerder te maken. Tomatenrijst is dus geen speciale rijst zoals broccolirijst, maar het bestaat uit twee ingrediënten die samen worden gevoegd. Lekker makkelijk dus en ook nog eens goedkoper! Deze tomatenrijst met aubergine, spinazie en witte kaas is dan ook een budget recept dat niet alleen smaakvol is, het is ook fijn voor de portemonnee. De meeste producten heb je waarschijnlijk al in huis en het is een makkelijk recept dat lekker snel op tafel staat. Daarnaast is het een gezond gerecht dus genieten maar!
Tomatenrijst wordt vaak gezien als een typisch Grieks gerecht. Het is dus ook niet zo gek dat ze in Griekenland gek zijn op tomatenrijst. Alleen tomatenrijst is van oorsprong helemaal niet Grieks! Het wordt namelijk ook in andere Mediterrane landen gegeten. Denk aan Spanje, waar je de Spaanse pittigere tomatenrijst hebt. Dat maakt het niet weg dat tomatenrijst heerlijk is om te serveren bij Griekse gerechten als souvlaki of groenten!
Wie is er niet dol op de Griekse keuken? Van een verrukkelijke, zelfgemaakte Tzatziki tot een klassieke Griekse souvlaki van varkenshaas en fetasaus, wij houden wel van een Grieks gerecht op tafel! Probeer naast deze tomatenrijst ook eens aubergine moussaka. De klassieke moussaka wordt in een geheel nieuw jasje gestoken! In plaats van een ovenschotel te gebruiken, wordt er aubergine gebruikt. Geloof ons, dit recept wil je proberen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment