tomatenrijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Tomatenrijst met gegrilde paprika en witte bonen

Tomatenrijst met bonen wordt vaak geserveerd als bijgerecht in een Grieks restaurant. Maar deze tomatenrijst doet ook wat denken aan een risotto. Zowel de manier van bereiden als de textuur die lekker sappig en smaakvol blijft door het gebruik van de tomatenblokjes.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept tomatenrijst met gegrilde paprika en witte bonen

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Maak de ui en knoflook schoon en snipper fijn. Was en snijd de paprika in reepjes en hussel de ½ van de olie erdoor. Zet apart.
2
Verwarm de andere helft van de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes toe en roer kort erdoor. Plet de blokjes met de lepel.
3
Voeg de rijst toe en bak dit al roerend kort mee. Voeg de bouillon toe.
4
Breng aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag. Laat 10 min. zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan. Op deze manier verdampt het grootste gedeelte van de vocht. Zorg ervoor dat de rijst niet droog komt te staan. Voeg indien nodig wat bouillon toe. Roer regelmatig door.
5
Verwarm ondertussen de bonen in het vocht voor 5 minuten in een steelpannetje.
6
Verhit een grillpan en leg de paprika er in. Keer regelmatig om tot ze mooi gaar zijn. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
7
Giet de bonen af in een vergiet.
8
Schep de rijst op de borden. Garneer met wat bonen en paprika.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via