In samenwerking met:
Varkensrib Met Geroosterde Groente 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Varkensrib met geroosterde groenten

In dit recept van DekaMarkt worden sappige, malse varkensribbetjes gecombineerd met de kleurrijke groenten bospeen, little gem groene asperges. Dat zorgt meteen voor een feestje op je bord! Het grote bijkomende voordeel is natuurlijk dat het ook nog eens een voedzame en gezondere maaltijd is. Een gerecht dat hoogstwaarschijnlijk bij iedereen in de smaak valt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept varkensrib met geroosterde groenten

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd 3 cm van de onderkant van de asperges. Snijd het loof van de bospeen tot 2 cm boven het begin en schil deze. Halveer de bospeen in de lengte.
2
Meng de knoflook met het paprikapoeder, grove mosterd en 2/5 van de olijfolie. Verdeel dit over de varkenskrabben en laat 10 min. marineren in de koelkast.
3
Snijd ondertussen het bruin van de onderkant van de little gem en halveer deze.
4
Verdeel de groene asperges en bospeen over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1/5 van de olijfolie en bak in 20 min. gaar in de oven. Plaats de laatste 5 min. de little gem erbij en rooster mee. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de varkenskrabben in 15 min. gaar.
6
Serveer de varkenskrabben met de geroosterde groenten.

Tip: gebruik het loof van de bospeen als garnering. Was deze voor gebruik.

Koken met varkensvlees

Het varken is een veelzijdig dier waarvan verschillende delen worden gebruikt in de keuken. Elk deel biedt unieke smaken en texturen, waardoor er een breed scala aan culinaire mogelijkheden ontstaat. Een populair deel is de varkenslende, ook wel bekend als de karbonade. Dit malse stuk vlees kan worden gegrild, gebakken of gestoofd en biedt een sappige en smaakvolle ervaring.

Varkenshaas is een ander mals en mager stuk vlees dat perfect is voor roerbakgerechten of om in te wikkelen met spek. Een heerlijk voorbeeld hiervan is dit recept voor varkenshaas traybake met spek, champignons en aardappel. De varkenshaas omwikkel je met ontbijtspek, bak je kort aan en vervolgens leg je het vlees samen met de krieltjes en groenten in een ovenschaal. Schuif het de oven in en voilà, de oven doet de rest van het werk!

Voor liefhebbers van smaakvolle en sappige gerechten is het varkensvleesbuik, dat vaak wordt gebruikt voor het maken van spek, een uitstekende keuze. Het kan worden gerookt, geroosterd of langzaam gegaard voor een heerlijke smaakbeleving. Andere delen van het varken die vaak worden gebruikt in de keuken zijn de schouder (varkensvlees schouderlapjes, pulled pork), de ribben (spareribs), het been (ham) en de voeten (gebruikt voor gelatine en bouillon).

Of je nu op zoek bent naar sappig en mals vlees, smaakvolle ribben of spek met een knapperige textuur, het varken biedt verschillende delen waarmee je kunt experimenteren en heerlijke gerechten kunt bereiden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via