In dit recept van DekaMarkt worden sappige, malse varkensribbetjes gecombineerd met de kleurrijke groenten bospeen, little gem groene asperges. Dat zorgt meteen voor een feestje op je bord! Het grote bijkomende voordeel is natuurlijk dat het ook nog eens een voedzame en gezondere maaltijd is. Een gerecht dat hoogstwaarschijnlijk bij iedereen in de smaak valt!
Tip: gebruik het loof van de bospeen als garnering. Was deze voor gebruik.
Het varken is een veelzijdig dier waarvan verschillende delen worden gebruikt in de keuken. Elk deel biedt unieke smaken en texturen, waardoor er een breed scala aan culinaire mogelijkheden ontstaat. Een populair deel is de varkenslende, ook wel bekend als de karbonade. Dit malse stuk vlees kan worden gegrild, gebakken of gestoofd en biedt een sappige en smaakvolle ervaring.
Varkenshaas is een ander mals en mager stuk vlees dat perfect is voor roerbakgerechten of om in te wikkelen met spek. Een heerlijk voorbeeld hiervan is dit recept voor varkenshaas traybake met spek, champignons en aardappel. De varkenshaas omwikkel je met ontbijtspek, bak je kort aan en vervolgens leg je het vlees samen met de krieltjes en groenten in een ovenschaal. Schuif het de oven in en voilà, de oven doet de rest van het werk!
Voor liefhebbers van smaakvolle en sappige gerechten is het varkensvleesbuik, dat vaak wordt gebruikt voor het maken van spek, een uitstekende keuze. Het kan worden gerookt, geroosterd of langzaam gegaard voor een heerlijke smaakbeleving. Andere delen van het varken die vaak worden gebruikt in de keuken zijn de schouder (varkensvlees schouderlapjes, pulled pork), de ribben (spareribs), het been (ham) en de voeten (gebruikt voor gelatine en bouillon).
Of je nu op zoek bent naar sappig en mals vlees, smaakvolle ribben of spek met een knapperige textuur, het varken biedt verschillende delen waarmee je kunt experimenteren en heerlijke gerechten kunt bereiden.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment