Varkenshaas traybake met spek, champignons en aardappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Varkenshaas traybake met spek, champignons en aardappel

Deze overheerlijke traybake bestaat uit varkenshaas in knapperig spek en geroosterde groenten. In de tijd dat de traybake in de oven staat, kun je op gemakje de keuken schoonmaken zodat je na het eten lekker op de bank kunt ploffen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept varkenshaas traybake met spek, champignons en aardappel

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Breng een pan met water aan de kook, kook de krieltjes 10 min. en giet af.
2
Snijd het ontbijtspek in reepjes. Wikkel het spek kruislings om de varkenshaas. Verhit een pan op hoog vuur, leg de varkenshaas in de pan en bak totdat het spek krokant is. Haal de varkenshaas uit de pan.
3
Snijd de champignons en rode uien in kwarten. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Rits de blaadjes tijm van de takjes.
4
Verdeel de groenten en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en meng de olijfolie, peper en het zout goed door de groenten en krieltjes. Rooster het geheel 30 min. in de oven. Voeg na 10 min. de varkenshaas toe en bak mee.

Tip: Wil je zeker weten dat de varkenshaas perfect rosé is? Prik dan een kernthermometer in de varkenshaas en haal de varkenshaas uit de oven als deze een kerntemperatuur van 60ºC heeft bereikt.

Wijntips van Yves

Welke wijn bij varkenshaas met spek: Domaine de la Baume Syrah la Jeunesse

Dit gerecht met varkenshaas, krieltjes en spek heeft iets van een Provencaals karakter. Veel en rijke smaken in een gerecht samengevoegd. Een beetje tegenspel is dus wel nodig! Mijn wijntip is Domaine de la Baume Syrah la Jeunesse 2020. Een heerlijke fruitrijke zuid Franse Syrah met veel zwart fruit en kruidigheid. Een wijn die net als het gerecht een klein boers karakter heeft. Met de code EATFREE nu gratis thuisbezorgd bij Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

  Voedingswaarden

  Per 1 persoonsportie

  Voedingswaarden

  Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

  Vind je dit leuk?

  Gemaakt door Eatertainment

  Delen via