Tjap tjoy is een Chinees gerecht met gemengde groentes. Het staat snel op tafel, zit boordevol met verschillende smaken en is gezond. Je kan in principe alle (stevige) groente gebruiken die je in huis hebt. Wij gaan voor vegetarische tjap tjoy met onder andere kastanjechampignons en witte kool.
Tip: voeg eventueel een rode peper toe voor een spicy touch.
De letterlijke betekenis van tjap is gemengd en tjoy betekent groenten. Wat tjap tjoy is spreekt dus eigenlijk wel voor zich. Maar wat zit er in tjap tjoy? Dit Chinese gerecht bestaat uit gemengde groenten, eventueel gecombineerd met kip, varkensvlees, rundvlees of tofu. Het gerecht wordt geserveerd in een milde, zoute saus.
In tjap tjoy zit over het algemeen vaak paprika, taugé, wortel en champignons. Maar in principe kun je er natuurlijk alle groenten aan toevoegen die je zelf wilt. Zoals in dit recept met paksoi, witte kool, ui en taugé.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment