tjap tjoy
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische Tjap tjoy

Tjap tjoy is een Chinees gerecht met gemengde groentes. Het staat snel op tafel, zit boordevol met verschillende smaken en is gezond. Je kan in principe alle (stevige) groente gebruiken die je in huis hebt. Wij gaan voor vegetarische tjap tjoy met onder andere kastanjechampignons en witte kool.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische tjap tjoy

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Pel en snipper knoflook. Pel de ui en snijd in grove stukken. Snijd de paksoi, witte kool en champignons fijn.
2
Verwarm olie in een wok op middelhoog vuur. Roerbak de ui voor 1 min. Voeg vervolgens de champignons en knoflook toe en wok 2 min. mee. Voeg tot slot de paksoi, taugé en witte kool toe en roerbak nog eens 2 min. Wok de groenten niet te lang, ze zijn knapperig het lekkerste.
3
Maak een bouillon van het water en groente bouillonblokje. Voeg hier de maïzena aan toe en roer goed door. Voeg dit mengsel toe aan de wok en schep het geheel door.
4
Voeg als laatste de sesamolie en sojasaus toe aan het geheel en wok 1 min. mee.

Tip: voeg eventueel een rode peper toe voor een spicy touch.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Selderij
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via