Visburger Met Zoetzure Ingelegde Groenten En Yoghurtsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Visburger met zoetzure ingelegde groenten en yoghurtsaus

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Snijd de komkommer in linten met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de radijsjes en sjalot in dunne plakjes. Doe de groenten in een kommetje en giet de azijn, suiker en een snufje zout erbij. Meng door elkaar en zet apart.
2
Steek de vis uit in een rondje om de vis passend te maken voor een rond broodje.
3
Maak 3 schaaltjes: één schaaltje met geklopte eieren, de tweede met paneermeel en meng in de derde de bloem met de citroenrasp.
4
Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper. Haal de vis eerst door het bloemmengsel, vervolgens door het ei en als laatst door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer zodat de vis een stevige paneer laag krijgt.
5
Bak de vis in kokosolie in circa 7 min op laag vuur zodat deze mooi goudbruin kleurt en gaar wordt. Laat de visburger uitlekken op een stukje keukenpapier.
6
Maak ondertussen de saus: hak de bieslook, kappertjes, augurk en dille fijn. Meng yoghurt, paprikapoeder, knoflookpoeder en de gehakte kruiden tot een sausje. Voeg naar smaak zout en peper toe.
7
Snijd het broodje open en rooster deze in een pan krokant. Verdeel een lepel saus op de bodem en leg daarop de visburger. Maak af met de ingelegde groenten en klein handje sla.