Visburger van kabeljauw met zoetzure komkommer en harissamayo
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Visburger van kabeljauw met zoetzure komkommer en harissamayo

Zin in een burger, maar liever een avondje zonder vlees? Kies dan voor deze visburger van kabeljauw met zoetzure komkommer en harissamayo. Het gerecht staat snel op tafel en is een verantwoord alternatief. Wist je namelijk dat kabeljauw veel gezonde vitamines en mineralen bevat? Waaronder vitamine B, jodium en zink.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept visburger van kabeljauw met zoetzure komkommer en harissamayo

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de komkommer in dunne slierten met een mes of mandoline. Voeg azijn, suiker en zout toe aan een kom en mix door elkaar. Voeg de komkommer toe en zet apart.
2
Bak eventueel de Italiaanse bollen af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng ondertussen de mayonaise met de citroen harissa.
3
Verhit de olie in een pan en bak de kabeljauw goudbruin in ca. 5 min.
4
Snijd de Italiaanse bollen doormidden en beleg met de saus, rucola, vis en komkommer.
Care_wijn
Wijntip van Yves

Garnacha blanca

Ten zuidwesten van de Spaanse stad Zaragoza ligt het wijngebied Carinena. Dit licht glooiende wijngebied is met hoge temperaturen overdag en verkoeling in de nacht perfect geschikt voor wijnbouw. De lokale ster hier is de garnacha druif. Deze druif staat in meerdere varianten aangeplant. Voor dit gerecht kiezen we voor de witte garnacha blanca van Bodegas Care. Een wijn met heerlijk wit en geel fruit gecombineerd met lichte vettigheid en mooie bitters. Uitstekend geschikt om deze zalige visburger te begeleiden. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Vis
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via